Petra Janigová Basketbal

S Rožňavou povinné víťazstvo

Žiadne prekvapenie sa nekonalo, basketbalistky MBK porazili v extraligovom zápase Región Rožňava o dvadsať sedem bodov. Aj keď stretnutie príliš neoslnilo, Ružomberok si svoju úlohu splnil a víťazstvo zostalo na domácej palubovke.

Úvod Ružomberčankám nevyšiel podľa predstáv, po prvých dvoch košoch Matejčíkovej prehrávali 0:4. Domáci tím išiel do vedenia až po štyroch minútach, no Rožňava sa snažila a zápasový vývoj skomplikovala. Vyrovnaný priebeh sa premietol aj do výsledku aký sa so slabšími súpermi v Koniarni často nevidí. Po prvej štvrtine bol stav vyrovnaný 16:16, no to bolo naposledy, čo súperky z východu s Ružomberkom držali tempo. V ďalších fázach sa už zápas odvíjal podľa očakávaní. Bodový odstup medzi tímami rástol síce pomaly, ale každou štvrtinou bol čoraz vyšší. Domáce basketbalistky sa z dlhej cesty do Francúzska spamätali v poslednej desaťminútovke, keď svoj náskok potiahli nad dvadsaťbodovú hranicu. Najvyššie sa im to podarilo v samom závere, so záverečným klaksónom vyhrali o dvadsať sedem bodov a dievčatá si tak svoju ligovú povinnosť splnili. Už túto stredu (23. novembra) ich ale doma v zápase Európskeho pohára FIBA čaká Partizan Belehrad a s kvalitným súperom to bude v Koniarni súboj o čelo tabuľky.

Ivan Kurilla, tréner MBK Ružomberok: „Nesmieme sa vyhovárať na únavu z cesty, musíme vždy hrať od prvej sekundy. Rožňavu na začiatku potiahla Hnídzíková, ktorá bola neomylná v streľbe a bola schopná využiť každú pozíciu. V obrane sme si ju neprikryli a súperky potom držala v hre viac menej ona. Neskôr sme zaradili rôzne typy pressingov, snažili sme sa samozrejme prestriedať, keďže ten kolobeh streda – sobota resp. štvrtok – nedeľa, je pre nás náročný. Využili sme hráčky zo širšej lavičky a tiež hráčky, ktoré vo Francúzsku veľa priestoru nedostali. Rožňava dnes 35 minút hrala zónovú obranu, my sme si vytvorili dostatok streleckých príležitostí a keby nám to padalo, bolo by víťazstvo ešte vyššie.

MBK Ružomberok – MBK Región Rožňava 78:51 (16:16, 26:17, 20:11, 16:7)

Najviac bodov: Anderssonová 19, Štěpánová 16, Černáková 15 – Matejčíková 21, Hnídzíková 13, Van Dalenová 7 TH: 25/16 – 22/14, fauly: 18–23, trojky: 2–1, rozhodovali: Hlinka a Mlynarčík, 400 divákov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM