Iné športy

Šachistka Simonka Koreňová s cenou Grand prix mládeže

V polovici júna sa Mekkou šachistov na Slovensku stalo mesto Dolný Kubín. Šachový klub Ružomberok v spolupráci s aquaparkom AquaRelax Dolný Kubín a mestom Dolný Kubín pripravili v priestoroch reštaurácie Aquavia celoslovenské finále Grand Prix mládeže Slovenského šachového zväzu.

Ilustračný obrázok k článku Šachistka Simonka Koreňová s cenou Grand prix mládeže
Zdroj: Dnes24.sk

Právo účasti vo finále si spomedzi 1355 účastníkov série Grand Prix turnajov vybojovala šesťdesiatka najlepších mladých šachistov. Ružomberok mal vo finále zastúpenie v Simonke Koreňovej. V tomto ročníku štartovala kategórii dievčat do 11 rokov, pričom do finále sa prebojovala zo 112 člennej konkurencie dievčat z celého Slovenska.

V Dolnom Kubíne sa stretla desiatka najlepších, ktoré si právo účasti vybojovali v semifinálových kolách, ktoré boli rozdelené geograficky na východ, stred a západ. Simonke sa podarilo postupne zdolávať súperky a len s jednou prehrou si vybojovala prvenstvo v tejto vekovej kategórii. Pre tím okolo Mareka Zelnického to bola bodka za organizovanými podujatiami v úspešnej šachovej sezóne 2013/2014.

Zdroj: ŠK Ružomberok

Grand Prix šach
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM