Jozef Milan Iné športy

Šachové talenty a Memoriál Dušana Pečnera

V sobotu sa v Základnej škole na Sládkovičovej ulici začal očakávaný Ružomberský Chessfest 2013 Majstrovstvami Slovenskej republiky družstiev mladších žiakov v rapid šachu. V nedeľu si šachisti pripomenuli liptovskú šachovú legendu.

Ilustračný obrázok k článku Šachové talenty a Memoriál Dušana Pečnera
Foto: Jozef Milan

MSR družstiev mladších žiakov v rapid šachu

Priestory školskej jedálne sa zaplnili figúrkami, šachovnicami a hodinami. Do súťaže sa prihlásilo 28 družstiev a 115 hráčov. V konečnom poradí mala svoje zastúpenie každá časť Slovenska; stred, východ ale aj západ. Víťazom sa po urputnom boji stala Liptovská šachová škola, BŠK Bardejov skončili strieborní a medaily za tretie miesto nakoniec získali hráči za KŠN Bratislavu. Medzi 3. a 17. miestom bol len 4 bodový rozdiel a naše ružomberské „Áčko“ delili od bronzovej priečky len 2 body. O veľmi pekný turnaj, ako aj o časovo dobre zvládnutú akciu, sa postaral organizačný tím pod vedením Mareka Zelnického. Úlohy hlavného rozhodcu sa na jednotku zhostil medzinárodný rozhodca Karol Pekár. Záštitou nad prvým podujatím CHESSFESTU prevzal župný poslanec za okres Ružomberok Michal Slašťan.

Memoriál Dušana Pečnera

V nedeľu festival pokračoval spomienkou na liptovskú šachovú legendu Dušana Pečnera. Práve v tomto období si pripomíname 10 rokov od jeho úmrtia. Súčasťou bleskového turnaja bol aj turnaj Majstrovstvá Slovenska telesne postihnutých šachistov, na ktorom štartovalo 9 hráčov. Turnaja sa zúčastnili hráči z celého Slovenska vo veku od 9 do 78 rokov, šachová špička, ale aj amatéri. Celkovým víťazom sa stal slovenský veľmajster Mikuláš Maník, majstrom Slovenska ZŤP Ľuboš Molnár z Dolného Kubína. Pekné 10. miesto obsadil Ružomberčan Radoslav Chylla. Toto podujatie podporila firma EXALOGIC a poslanci mesta Ružomberok Martin Alušic a Miroslav Kerdík.

On-line registrácia na ďalšie podujatia bude spustená 2.mája na oficiálnom webe www.chessfest.sachrbk.sk a všetci prihlásení hrajú o 3 vstupenky pre 2 osoby do GINO Paradise Bešeňová.

zdroj: šachový klub rk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM