Jozef Milan Iné športy

Šachový klub Ružomberok bol na Šarišskej šachovej šou

Začiatkom marca sa v prešovskej bezbariérovej Galérii Abilympiáda uskutočnil rekreačný šachový turnaj pod názvom Šarišská šachová šou. Organizátorom podujatia bolo občianske združenie ZOM Prešov v spolupráci so Šachovým klubom Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Šachový klub Ružomberok bol na Šarišskej šachovej šou
Foto: Jozef Milan

Tvrdý zápas mozgov

O 10-tej hodine sa začala tvoriť štartovacia listina a o pol jedenástej už boli vyžrebované prvé dvojice. Hralo sa švajčiarskym systémom 2×30 minút. Tento systém je pre toto podujatie výhodný z viacerých dôvodom. Tým hlavným dôvodom je skutočnosť, že sa tu stretávajú úplný šachoví začiatočníci s majstrami sveta. Švajčiarsky systém umožňuje aj slabým hráčom hrať všetky kolá, nevypadávajú z hry. Rozhodcom turnaja bol Emil Konkoľ zo Šachového klubu Ružomberok.

Víťazmi boli všetci zúčastnení

Víťazom celého turnaja sa zaslúžene stala žena, dievča, Nikola Konkoľová zo ŠK Ružomberok. Druhé miesto obsadil Boris Klohna z tímu ZOM Prešov a tretím bol Emil Konkoľ (ŠK Ružomberok). Víťazi dostali diplomy aj vecné ceny. Hráči z ŠK Ružomberok priniesli aj vecné ceny pre hráčov v rôznych kategóriách. Odmenili prvých troch hráčov v kategórii s telesným postihnutím – 1. Boris Klohna, 2. Marián Klimčo a 3. Stanislav Horváth. Cenu pre najstaršieho hráča získal Václav Klohna. Cenu za najmladšieho hráča získala Nikola Konkoľová. Boris Klohna bol tiež ocenený ako krstný otec celého podujatia.

text a foto: ZOM Prešov, občianske združenie ľudí so zdravotným postihnutím

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM