Rôzne Správy

Pozor, aby vám nezačal horieť pri uchu! Samsung sťahuje Galaxy Note 7

Telefón, ktorý sa chválil výbornými parametrami vrátane veľkej internej pamäte, je sťahovaný z predajných pultov.

Do boja s konkurenciou prišla juhokórejská firma Samsung Electronics s Galaxy Note 7, nadupaným smartfónom, ktorý mal ohúriť zákazníka. Predurčovala ho k tomu softvérová výbava, vysoký výkon i zdokonalené dotykové pero. Lenže situácia je aktuálne iná. Samsung tento typ telefónov sťahuje z výroby i predaja, dôvodom je veľký problém s batériami. Na základe ich prehriatia dokonca prichádzajú prípady, kedy sa samotný smartfón vznietil, čo je nebezpečné pre zdravie. Na pozore sa musia mať aj zákazníci, ktorí disponujú opravenou verziou.

Zákazníci s originálnym či vymeneným Galaxy Note 7 by toto zariadenie mali vypnúť a prestať používať, radí Samsung. Ideálne je kontaktovať svojho operátora a poradiť sa, čo ďalej.

Strata peňazí i dôvery

„Spolupracujeme s príslušnými úradmi na prešetrení novo hlásených prípadov zahrňujúcich Galaxy Note 7,“ informuje spoločnosť. Tá sa v týchto dňoch stretáva s výraznejším prepadom na burze, ktoré činí až päť percent.

Samsung už v septembri stiahol z predaja 2,5 milióna telefónov Galaxy Note 7 z trhov po celom svete. Zákazníkom ponúkol finančnú kompenzáciu či výmenu za opravenú verziu, pričom tvrdil, že tieto batérie už budú bezpečné. To však momentálne nie je pravda. Juhokórejčania sa najnovšie po dohode s čínskymi a americkými úradmi rozhodli pozastaviť produkciu tohto typu smartfónu.

„Možno to znamená smrť značky Note 7. Kto vie, či ju budú môcť vrátiť na trh," hovorí analytik spoločnosti Charter Equity Research Edward Snyder.

Matúš Riško zo špecializovaného portálu Fony.sk začiatkom septembra pri hodnotení Galaxy Note 7 hovoril, že „s prehľadom splnil očakávania a právom sa radí medzi najlepšie smartfóny súčasnosti.“ Hardvérovo je totiž veľmi dobre vybavený. „Dotykové pero dospelo ako po konštrukčnej, tak aj po softvérovej stránke, displej si už tradične drží svoju kvalitu, no najnovšie aj s výbornou čitateľnosťou na slnku. Špičkový hardvér určite poteší, ja však dávam plus skôr kombinácii veľkej internej pamäte a podpore microSD kariet,“ doplnil.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM