Jozef Milan Kultúra

Šéfkuchár Žídek: Torta a pečivo musia byť aj chutné, nielen pekné

V Spojenej škole na ulici Scota Viatora v Ružomberku sa v pondelok uskutočnil 2. ročník Sladkej vianočnej prehliadky BARIMA. Súťažiaci si mohli vybrať z dvoch tém: Narodeninová torta a Čajové pečivo.

Ilustračný obrázok k článku Šéfkuchár Žídek: Torta a pečivo musia byť aj chutné, nielen pekné
Foto: Jozef Milan

Súťaže sa mohli zúčastniť školy, domovy sociálnych služieb, súkromné osoby a každý, kto má chuť súťažiť. Súťažiaci boli rozdelení do 2 kategórií: junior a senior (nad 60 rokov). Prví traja v každej kategórii boli odmenení vecnými cenami. Hodnotili sa nápaditosť a originalita, čistota práce – precíznosť, kombinácia a prirodzenosť farieb, chuť a celkový vzhľad, tiež popis výrobku.

Narodeninová torta

  • 1. miesto Pri krbe u babičky Ingrid Michlíková
  • 2. miesto Narodeninová torta Monika Štrbová, Lucia Košutová
  • 3. miesto Pre futbalového fanúšika Mária Mušutová

V tejto kategórii sa do hodnotenia zapojili svojim hodnotením aj návštevníci. Body hodnotiacej komisie spolu s diváckymi určili absolútnu víťazku, ktorou sa stala Mária Mušutová. Jej torta Pre futbalového fanúšika sa umiestnila na 3. mieste, zároveň však vyhrala cenu diváka.

Čajové pečivo

Junior

  • 1. miesto Libuša Šmidová
  • 2. miesto Beáta Vrabková
  • 3. miesto Lucia Košutová, Monika Štrbová

Senior

  • TROJLÍSTOK – centrum sociálnych služieb

Jaroslav Židek – šéfkuchár televíznej relácie Áno, šéfe – pri záverečnom hodnotení pochválil až na dve výnimky všetkých tvorcov. Zdôrazňoval potrebu vyváženosti medzi krásou a chutnosťou výrobku, pretože práve tá druhá vlastnosť niektorým chýbala.

Ingrid Michlíková, najkrajšia torta: „Je to jednoducho moja záľuba, vždy som sa to chcela učiť, ale nejako k tomu neprišlo, až neskôr. Na to, aby som prišla na súťažnú výstavu, ma musela presvedčiť kamarátka, sama by som nešla.“

Torta a pečivo musia byť aj chutné, nielen pekné
19
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM