Jozef Milan Basketbal

SENZÁCIA: Aj Francúzky sklonili hlavy, Ruža je v semifinále EP!

Basketbalistky MBK Ružomberok postúpili do semifinále Európskeho pohára FIBA, keď po domácej päťbodovej prehre zvíťazili v stredajšej odvete štvrťfinále na palubovke francúzskeho Nantes Reze vysoko 79:57.

Ilustračný obrázok k článku SENZÁCIA: Aj Francúzky sklonili hlavy, Ruža je v semifinále EP!
Foto: Jozef Milan

Nantes Reze – MBK Ružomberok 57:79 (34:41)

Body a zostava MBK: Parkerová 28, Tetemondová 13, Kmeťová 7, Černáková 6, Minčíková 2 (Baburová 10, Brezániová 5, Holmesová 4, Anderssonová 4, Lukačovičová, Remenárová). Najviac bodov Nantes: Amantová 16, Andrejevová 11TH 16/14 – 24/19, trojky: 5:4, fauly 24:21 Prvý zápas: 56:51, postúpilo MBK.

  • Ružomberčanky neodštartovali najlepšie, keď po minúte prehrávali 0:4 a po piatich už 5:13. Postupne však zlepšili obrannú činnosť a taktiež streľbu a začali sa doťahovať na domáce hráčky. Po desiatich minútach svietilo na ukazovateli skóre 20:15. Úvodný kôš druhej štvrtiny dala domáca Amantová, no potom už prebrali opraty zápasu do rúk hosťujúce basketbalistky, ktoré sedembodovou šnúrou vyrovnali stav duelu na 22:22. Dobrým výkonom pod košom sa dostali do vedenia a prvý polčas vyhrali o sedem bodov 41:34.
  • V 25. minúte viedli už 51:36 a skóre narastalo v ich prospech aj v ďalšom priebehu. Mimoriadne sa darilo najmä Parkerovej, ktorá mala dovtedy na konte už 20 bodov. Päť minút pred koncom viedli Ružomberčanky o 21 bodov 70:50 a mierili za jednoznačným postupom do semifinále. Nakoniec ho spečatili víťazstvom 79:57.

Stanislav Bella, prezident MBK a viceprimátor: „Dosiahli sme fantastický úspech. Po 15-tich rokoch je Ružomberok v semifinále Európskeho pohára. Dievčatá to dosiahli skvelým tímovým výkonom, kedy len prvých pár minút viedli domáce hráčky, načo naše ovládli hru a pod taktovkou trénera s premyslenou taktikou vyhrali o 22 bodov. Hralo sa pred 1.800 divákmi vo veľmi korektnom prostredí. Veľmi sa teším z tohoto úspechu spolu s celou výpravou.“

Generálny manažér MBK Stanislav Onuška: „Hralo sa vo fantastickej atmosfére pred vypredanou halou. Nezachytili sme úvod zápasu a prehrávali sme o osem bodov, no po oddychovom čase sme sa na súperky dotiahli a do druhého polčasu sme išli so sedembodovým náskokom, čo bolo rozhodujúce. Napriek vedeniu sme aj v druhej časti stále zvyšovali náskok a od 25. minúty nebolo o postupujúcom pochýb. Oproti zápasu v Ružomberku sme výborne bránili a mali sme dobrú streleckú efektivitu. Je to skvelý úspech ružomberského ale i slovenského basketbalu. Potvrdili sme, že sme nezlomné mužstvo a postúpili sme medzi najlepšiu štvorku.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM