Jozef Milan Rôzne

Sídlo Klubu dôchodcov potrebuje rozšíriť: Do priestorov sa nevmestí ani pätina členov

V piatok si ružomberský Klub dôchodcov urobil tradičnú akciu, počas ktorej sa varil guláš v záhrade ich sídla na Majeroch 13. To zďaleka nie je ale jediná akcia, ktorú aktívne vedenie Klubu robí pre svojich členov počas leta a roka.

Ilustračný obrázok k článku Sídlo Klubu dôchodcov potrebuje rozšíriť: Do priestorov sa nevmestí ani pätina členov
Foto: Jozef Milan

O činnosti a ďalších plánoch sme sa rozprávali s vedúcou Klubu dôchodcov – Denného centra v Ružomberku Alenou Vinžíkovou.

Guláš v záhrade

  • Akciu robíme pravidelne v júli okolo Anny a zídu sa tu tí, čo majú meniny práve v tomto čase. Okrem Aničiek je aj dosť Boženiek a Oliniiek. Pozývame vždy aj vedenie Mesta. Sponzorom podujatia je pán Ing.Slašťan, ktorý už dlho aktívne s nami spolupracuje, pomáha vždy, keď niečo potrebujeme. Sme radi, že ho máme. (Je aj dobrý kuchár? Vynikajúci, vynikajúci, to treba povedať. Už od rána ho tu varí, a tvrdí, že je to s takou dobrou partiou ľahké). Akcia je to výborná, družná, až na to, že musíme obmedzovať počet ľudí, lebo v Klube je nás už skoro 500 členov a do týchto priestorov (dom a záhrada na Majeroch 13) sa jednoducho nevmestíme.

Prístavba Denného centra

  • Riešením našich priestorových problémov je prístavba budovy, o ktorú sme požiadali Mesto a veríme, že tentokrát nezostane plán len na papieri, a že nám ho toto vedenie, alebo to ďalšie, schváli a aj zrealizuje. V súčasnosti sa o využitie musíme deliť s ďalšími klubmi, lebo chodí sem aj Jednota dôchodcov, jej Okresný výbor, zrakovo postihnutí ľudia a ZŤP. My – ako Denné centrum – sa pravidelne stretávame tri dni v týždni – utorok, stredu a piatok.

Výročná schôdza

  • Našim najväčším stretnutím je výročná schôdza, ktorú mávame vždy v mesiaci január po mestskom plese v Kultúrnom dome A.Hlinku. Bohužiaľ, stojí nás to dosť peňazí, lebo tam musíme zaplatiť až 300 eur. Samozrejme, že si musíme zdroje získavať aj sami, lebo to, čo nám mesto dá, by nestačilo, no a to je dosť ťažké.

Zájazdy

  • V letnom období sú veľmi obľúbené rôzne zájazdy, pravidelne cestujeme do Chorvátska, tohoto roku sme boli na Makarskej riviére, plný autobus, prakticky 50 ľudí, ale to nie je všetko. V auguste pocestujeme do Albánska, kde sa mi podarilo ešte pred sezónou získať pobyt so zľavou pre dôchodcov vo veľmi peknom hoteli za 338 eur pre jedného človeka. A boli sme sa tohto roku ešte kúpať v Dunajskej Strede, na tri dni, čo sa ľuďom veľmi, veľmi páčilo; vystihli sme krásne počasie, tak som bola rada, že nám to tak parádne vyšlo.

Tématický zájazd

  • V septembri pripravujeme dvojdňový tématický zájazd Po stopách SNP, ktorý sme dostali od Mesta a počas ktorého pôjdeme po pamätníkoch Povstania. Navštívime Bratislavu, prespíme v Modre, zúčastníme sa vinobrania v Pezinku. Dá sa povedať, že takto sa snažíme spestriť našim členom ten ich dôchodcovský život.

Viac o živote Klubu dôchodcov sa dozviete na webstránke: http://kdcentrum.wordpress.com, na ktorej „visí“ aj nasledujúci citát: „Krásni mladí ľudia sú hračkou prírody, ale krásni starí ľudia sú umelecké diela.“ (Johann Wolfgang von Goethe)

Klub dôchodcov RK
14
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM