Rôzne

Školáci súťažili na ihrisku - na ceste to už budú vedieť: Keď na bicykli, tak bezpečne!

Na Detskom dopravnom ihrisku v Ružomberku sa 11. mája konala detská dopravná súťaž „Na bicykli bezpečne“. Súťaž organizoval Okresný dopravný inšpektorát OR PZ a Centrum voľného času v spolupráci s Mestskou políciou v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku Školáci súťažili na ihrisku - na ceste to už budú vedieť: Keď na bicykli, tak bezpečne!
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom súťaže bolo zvýšiť záujem o dopravnú výchovu, overiť u detí ich vedomosti a schopnosti v uplatňovaní pravidiel cestnej premávky a v technike jazdy. „V neposlednom rade sme chceli prispieť k správnemu a bezpečnému správaniu sa detí na cestách, a tým znižovať dopravnú nehodovosť, pretože práve deti patria na cestách k tým najzraniteľnej­ším,“ napísala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku.

Súťažné družstvo = 2 + 2

Súťaže sa zúčastnilo 8 družstiev, pričom v každom boli dve dievčatá a dvaja chlapci vo veku 10 rokov. Súťažiaci si preverili zručnosť pri jazde na bicykli cez prekážky, ďalej si overili teoretické vedomosti z pravidiel cestnej premávky so zameraním na chodca a cyklistu a technickú zručnosť (povinná výbava bicykla).

Z víťazstva sa tešili žiaci zo ZŠ Lúčky, ktorí postúpili na krajské kolo v Žiline. Na druhom mieste skončili žiaci ZŠ sv. Vincenta v Ružomberku a tretie miesto patrí cyklistom zo ZŠ Liptovská Teplá. Víťaz krajského kola postupuje na celoslovenskú súťaž, z ktorej sa výhercom otvoria dvere na Európske finále vo Viedni.

Foto: CVČ RK

Detská dopravná súťaž „Na bicykli bezpečne“
6
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM