Basketbal

Skvelé basketbalové družstvo zo ZŠ Bystrická v Ružomberku: Druhé miesto v celoslovenskej súťaži!

Po víťazstve v regionálnom kole MINIBASKETSHOW 2015 cestoval tím Základnej školy z Bystrickej cesty na celoslovenské finále do Bratislavy, ktoré sa konalo 17. decembra v Hant Aréne. Mladí ružomberskí športovci dosiahli výborný výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé basketbalové družstvo zo ZŠ Bystrická v Ružomberku: Druhé miesto v celoslovenskej súťaži!
Zdroj: Dnes24.sk

Celoslovenskej súťaže sa zúčastnilo 6 družstiev rozdelených do dvoch skupín:

  • žiaci ZŠ Bystrická cesta (Ružomberok) vo svojej skupine porazili súperov zo ZŠ Gessayova z Bratislavy a ZŠ Užhorodská z Košíc.
  • v druhej skupine o postup do finále bojovali basketbalisti zo ZŠ Vazovova (Bratislava), ZŠ Komenského (Svit) a ZŠ Saratovská (Levice). Z postupu sa tešila ZŠ zo Svitu.

Víťazi oboch skupín sa proti sebe postavili v „superfinále“. „V napínavom a vyčerpávajúcom zápase uniklo našim mladým basketbalovým nádejám víťazstvo len o vlások. No radosť z krásneho druhého miesta bola obrovská. Okrem cien za „strieborné“ miesto si žiaci z Bratislavy odniesli množstvo nezabudnuteľných zážitkov z bratislavských vianočných trhov a cesty starou električkou ulicami Starého Mesta,“ opísala vynikajúci úspech ružomberských dievčat a chlapcov zástupkyňa riaditeľky školy Eliška Pavlíková.

Nadanú baketbalovú mlaď k úspechu priviedli tréneri Iveta Bielikova, Ladislav Šaffo a Martin Tabak.

Zdroj: ZŠ Bystrická cesta, Eliška Pavlíková

MINIBASKETSHOW 2015
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM