Kultúra

Skvelý úspech filmu Žilinský cyklo(k)raj: Porazil 98 snímok z celého sveta, pozrite si ho!

Na prestížnom filmovom festivale turistických snímok sa nestratil film Žilinský cyklo(k)raj. Uspel v širokej konkurencii a zaradil sa medzi dvadsiatku najlepších filmov svojej kategórie spomedzi 118 prihlásených. Pozrite si zábery, ktoré očarili porotu...

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech filmu Žilinský cyklo(k)raj: Porazil 98 snímok z celého sveta, pozrite si ho!
Zdroj: YouTube.com

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) sa aj tento rok prihlásil na medzinárodný filmový festival turistických filmov TOURFILM. Do 46. ročníka sa zapojilo rekordných 132 krajín sveta so 747 filmami a spotmi. Tie boli premietané počas konania festivalu v dňoch 3.-5.10. 2013 priamo v Karlových Varoch.

Tri filmy zo ŽSK

ŽSK prispel do portfólia prihlásených filmov tromi príspevkami v podobe dvoch dokumentárnych filmov: Templárske legendy a Žilinský cyklo(k)raj a jedným spotom-upútavkou k filmu Templárske legendy. Reprezentoval tak výstupy projektu templárskych ciest, ktoré kraj realizoval v rokoch 2012–2013.

Zároveň sa medzi divákov dostal aj film mapujúci cyklotrasy na území Žilinského kraja osobitým spôsobom. Ponúka sa v ňom množstvo záberov priamo z cyklotrás s okolitou prírodnou scenériou. Film je originálnou pozvánkou pre všetkých, ktorí chcú navštíviť kraj s cieľom spoznávať prírodné a kultúrne pamiatky zo sedadla bicykla. Práve tento príspevok odborná porota zaradila medzi 20 najlepších filmov vo svojej kategórii spomedzi 181 prihlásených.

Propagácia Žilinského kraja

Vzhľadom na početnú konkurenciu možno považovať toto umiestnenie za veľký úspech. Je zároveň jednoznačným dôkazom, že prezentácia aktivít v cestovnom ruchu môže mať rôzne zaujímavé formy a nie je k tomu potrebná ani masívna kampaň, či nadmerné množstvo vynaložených finančných prostriedkov.

„Kraj sa snaží využívať v plnej miere všetky dostupné možnosti propagácie zaujímavostí kraja. Zaradenie filmu Žilinský cyklo(k)raj medzi dvadsiatku najlepších filmov vo svojej kategórii je pre nás veľkou poctou, ale aj stimulom pre budúce ročníky. Spojenie propagácie turistických cieľov s produkciou stálych hmotných výstupov vytvára ideálnu koncepciu, ktorej sa chceme držať aj v budúcnosti,“ uviedol riaditeľ Úradu Žilinského samosprávneho kraja Pavol Holeštiak.

zdroj: ŽSK

Žilinský cyklokraj medzi 20 najlepšími filmami festivalu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM