Kultúra

Skvelý úspech ružomberských divadelníkov na národnej súťažnej prehliadke

Ružomberské neprofesionálne divadlo RosaThea vzniklo len pred tromi rokmi pri Občianskom združení RosArt. S predstavením Babyboom získalo 3. mieste na prehliadke "Palárikova Raková" a začiatkom mája vystúpi na krajskej prehliadke „Belopotockého Mikuláš 2014".

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech ružomberských divadelníkov na národnej súťažnej prehliadke
Zdroj: Dnes24.sk

Druhá divadelná hra z dielne RND RosaThea Babyboom mala premiéru koncom minulého roka a v apríli si už domov niesla cenu z národnej súťaže. Divadelná hra , ktorej autorka je Zuza Ferenczová – mladá, úspešná slovenská scenáristka, niekoľkonásobná laureátka literárnych súťaží – približuje príbeh troch partnerských dvojíc, ktoré prichádzajú tesne pred pôrodom na pôrodnicu.

Palárikova Raková

Národná súťažná prehliadka ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby „Palárikova Raková" sa tradične koná v Čadci. „Nabrali sme odvahu a prihlásili sme sa aj my. V súťaži sa prezentovalo 17 súborov, no porota vybrala len šesť, ktoré mohli vystúpiť na prehliadke, ktorá sa na Kysuciach konala v dňoch 23. – 28. apríla 2014. Našim cieľom bolo predovšetkým dôstojne reprezentovať naše divadlo a mesto. V konkurencii súborov, ktoré majú niekoľkodesaťročnú históriu sme sa nenádejali v umiestnenie." uviedla Marianna Stančoková, režisérka predstavenia.

Na základe rozhodnutia poroty sa RND RosaThea s predstavením Babyboom umiestnilo na 3. mieste. „Týmto sa chcem poďakovať predovšetkým nášmu hereckému ansáblu – Janke Jellušovej, Sonke Javorkovej, Janke Horváthovej, Ivet Kloptovej, Jožkovi Mišákovi, Kubkovi Janíčkovi a Boriskovi Bartíkovi – za skvelé výkony a nadšenie pre naše divadelné snaženie. Divadlo by nemohlo existovať bez techniky, ktorú u nás majstrovsky ovláda Július Stančok, ktorému rovnako patrí veľké ďakujeme," odkazuje režisérka.

Belopotockého Mikuláš 2014

Ďalším úspechom predstavenia Babyboom je postup z regionálnej divadelnej súťaže „Ochotnícka scéna 2014" na krajskú súťažnú prehliadku „Belopotockého Mikuláš 2014", na ktorej vystúpia v stredu 7. mája 2014 o 17:00 hod. vo Veľkej sále Kultúrneho domu v Liptovskom Mikuláši.

Pre záujemcov, ktorý predstavenie ešte nevideli, pripravuje súbor reprízu, a to v sobotu 17. mája 2014 o ôsmej večer v Klube Panoptikum. Divadelno – hudobný klub Panoptikum je svojpomocne vybudovaný klub, ktorý sa nachádza na ulici Podhora, oproti obchodnému centru Adria, nad dlhoročne fungujúcim papiernictvom.

text: Marianna Stančoková, Občianske združenie RosArt; foto: Michal Lašut a Július Stančok;

RND RosaTea - Babyboom
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM