Rôzne

Skvelý úspech žiakov zo ZŠ Lúčky vo Vodnej akadémii

Bronzovú priečku v školskej súťaži Vodná akadémia, ktorú organizuje Inštitút aplikovanej ekológie Daphne, obsadili žiaci ZŠ Lúčky. Cieľom súťaže bolo zvýšiť povedomie o dôležitosti a nenahraditeľnosti vodných zdrojov a ich ochrany. Lúčiansky tím sa volá Vodopád.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech žiakov zo ZŠ Lúčky vo Vodnej akadémii
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci v desaťčlennom tíme celý školský rok plnili on-line úlohy, robili rôzne experimenty alebo napríklad zisťovali znečistenie vody v okolí svojho bydliska. Poslednou a zároveň najdôležitejšou úlohou Vodnej akadémie bolo navrhnúť miestny projekt, ktorého cieľom malo byť vyriešenie environmentálneho problému, ktorý ich trápi.

Miestny projekt

V tíme Vodopád z Lúčok sa zrodila myšlienka upozorniť a poučiť ľudí z okolia na nesprávne hospodárenie s vodou prostredníctvom kampane. Cieľom kampane pre rodičov a spolužiakov bolo ukázať ako vodou neplytvať, ako predísť jej znečisťovaniu a zároveň objasniť spôsoby ekologického čistenia vody. Vďaka kampani oslovili 30 rodín, tzn. asi 100 ľudí a budú v nej aj naďalej pokračovať, pretože voda znamená život.

Celoslovenská súťaž

V konkurencii ďalších 40 tímov, ktoré súťažili o vecné ceny a plavbu loďou po Dunaji s ambasádorom projektu Jurajom Kemkom, si lúčanskí žiaci počas celého školského roka počínali veľmi dobre. Zvíťazili žiaci ZŠ Kudlovská v Humennom a na druhom mieste skončili žiaci zo ZŠ. Dr. Jozefa Dérera v Malackách.

Viac informácii o projekte získate na webovej stránke http://sutaz.vodajezivot.sk. Celý projekt finančne podporil program Európskej únie LIFE+ a Ministerstvo životného prostredia SR. Školská súťaž sa uskutočnila v rámci projektu LIFE08/INF/SK/000243 Posilnenie povedomia verejnosti o význame vody pre život, jej ochrany a udržateľného využívania podľa Rámcovej smernice o vode, ktorý finančne podporuje Európska únia z programu LIFE+ a MŽP SR ako aj Nadácia Coca-Cola.

zdroj a foto: Lenka Kollerová, Neopublic Porter Novelli

Skvelý úspech žiakov zo ZŠ Lúčky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM