Jozef Milan Tlačové správy

Smerovanie strany SMER-SD na Slovensku a v meste Ružomberok

Požiadali sme predsedu poslaneckého klubu strany SMER-SD v Mestskom zastupiteľstve v Ružomberku JUDr. Juraja Čecha, PhD. krátko pred komunálnymi voľbami o rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Smerovanie strany SMER-SD na Slovensku a v meste Ružomberok
Zdroj: Dnes24.sk

Aké je dnes smerovanie strany SMER-SD na Slovensku?

  • Strana SMER-SD v parlamentných voľbách v roku 2012 zožala na Slovensku veľký politický úspech medzi voličmi, na základe ktorého má 83 poslancov v Národnej rade SR. Takýto volebný výsledok jednou politickou stranou v dejinách samostatného Slovenska ešte zaznamenaný nebol. Je to však aj o mimoriadnej zodpovednosti za chod štátu, lebo prípadné chyby majú svojho jasného adresáta. Ja som rád, že strana SMER-SD aj pri všetkej politickej a hospodárskej zložitosti dnešného sveta si stále udržiava obľúbenosť medzi voličmi a má stále výrazné preferencie u občanov. Musím zvýrazniť, že poslanecký klub strany SMER-SD v NR SR je veľmi monolitný. Zdôrazňujem túto skutočnosť preto, že občania Slovenska majú možnosť aj dnes vidieť, aká turbulencia je medzi pravicovými a liberálnymi stranami, ktoré sa neustále rozkladajú, delia, vznikajú nové politické zoskupenia, ktoré sú väčšinou výsledkom ambícií neuspokojených politikov, ktorí vstúpia pomaly do akéhokoľvek politického subjektu, len aby si udržali pocit osobnej a politickej dôležitosti. O tom však reálna politika nie je a riadiť štát sa takto nedá.

Ako hodnotíte prácu vášho poslaneckého klubu v Mestskom zastupiteľstve mesta Ružomberok?

  • Náš poslanecký klub SMER-SD mal v končiacom sa volebnom období z celkového počtu 25 poslancov 5 poslaneckých kresiel (PhDr. Mária Kramárová, Mgr. Janka Halušková, Mgr. Martina Camberová, Ladislav Valent a JUDr. Juraj Čech, PhD.) Nie je to veľa, ale myslím si, že napriek tomu sme zohrávali dôležitú úlohu, že sme aj pri menšom počte boli rešpektovaným poslaneckým klubom, ktorý v záujme rozvoja Ružomberku dokázal podporiť aj návrhy poslancov zo strany KDH, aj návrhy nezávislých poslancov a prichádzal aj so svojimi vlastnými podnetmi. Bol som veľa rokov vo vedení mesta a viem, že komunálna politika nie je stranícka, ale buď je dobrá alebo zlá pre rozvoj mesta a kvalitu života občana. Naši poslanci zastávali významné pozície v orgánoch mesta, v orgánoch mestských spoločností a ja im chcem aj touto cestou poďakovať za veľkú angažovanosť v prospech rozvoja mesta. Je to aj významný signál pre komunálne voľby, aby občania poslancov SMER-SD aj naďalej podporovali. Budú pre nich zárukou, že sa dokážu s ostatnými dohodnúť na zmysluplných programoch rozvoja mesta, že nebudú nikoho zosmiešňovať a znevažovať pre vyslovený iný názor. Inej cesty v budúcom volebnom období niet. Nemáme čas, aby sa každý hral na svojom vlastnom piesočku, ale iba spoločná podpora mesta je základom jeho ďalšieho rozvoja.

V čom by ste chceli – ako poslanci strany SMER-SD – podporiť rozvoj mesta v budúcom volebnom období?

  • Mesto je živý organizmus a jeho budovanie je beh na dlhé trate. V záujme jeho rozvoja musia byť korektné vzťahy medzi primátorom, vedením a poslaneckým zoskupením. Treba si hneď na začiatku vytýčiť základné priority a dôsledne ich napĺňať. Všetci vieme, že mesto potrebuje výraznú investičnú injekciu, potrebujeme

▪ mať k dispozícii pozemky, ktoré by sme ponúkli investorom ▪ vytvoriť zásadné pracovné príležitosti pre našich občanov ▪ aby občania zostávali bývať v Ružomberku a neodchádzali do okolitých obcí ▪ nájomné byty pre mladých a seniorov ▪ aby cez Ružomberok a v jeho blízkom okolí prechádzali významné diaľničné a rýchlostné komunikácie ▪ zreformovať naše základné školstvo ▪ úzko spolupracovať s Katolíckou univerzitou v Ružomberku ▪ vyriešiť problém Malina Brda ▪ reálne napomáhať našim umelcom a kultúrnym pracovníkom ▪ udržať športovú úroveň našich klubov ▪ výkonné zdravotníctvo a rozvoj Ústrednej vojenskej nemocnice.

Takže je toho veľmi veľa. Čo však potrebujeme najviac, to je výrazné zlepšenie medziľudských vzťahov, vzťahov medzi poslancami navzájom, medzi poslancami a primátorom tak, aby sme mohli mesto aj mediálne prezentovať s jeho pozitívnymi rozvojovými výsledkami.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM