Jozef Milan Rôzne

Španielsky investor má záujem o Ružomberok

Na programe rokovania Mestského zastupiteľstva v Ružomberku v stredu 27. júna je okrem iného aj prezentácia spoločnosti LANSTEL, ktorá je na Slovensku partnerom španielskej firmy vyrábajúcej elektronické svetelné zdroje.

Zámer zriadiť v meste závod na výrobu a montáž elektronických svetelných zdrojov (takzvaných LED svietidiel) predložil investor vedeniu mesta. Podľa portálu liptov.sme.sk si prenajal priestory na prevádzku v budove na Bystrickej ceste (za čerpacou stanicou a predajňou áut), ktorá je súkromným majetkom. Začiatkom roka sa o tejto budove uvažovalo, ako o možnom mieste pre Galériu umenia.

Hovorkyňa mesta Michaela Milá našej 24-ke potvrdila, že mesto má s firmou pripravené memorandum o spolupráci, čo je niečo ako súhlas s tým, že budú na území mesta podnikať. Z memoranda však nevyplýva žiadny záväzok pre mesto, ktorý by hovoril o tom, že umožní firme výmenu osvetlenia. Firma ale dala mestu návrh na výmenu starého verejného osvetlenia za úsporné typy svietidiel, pričom by výmenu zaplatilo z peňazí, ktoré ušetrí z nákladov na elektrinu. **"V prípade, že mesto bude meniť súčasné verejné osvetlenie za efektívnejšie, podľa zákona určite urobí na takúto investíciu verejnú súťaž. Budeme radi, ak sa aj firma Lanstel do tejto súťaže prihlási,“ ** povedal ružomberský primátor Ján Pavlík.

Investor chce na začiatok zamestnať približne dvadsať ľudí, ktorých vyškolia zahraniční odborníci. Do konca roka by mohla v novom závode na výrobu a montáž svietidiel nájsť prácu ďalšia desiatka ľudí. Spoločnosť by chcela už v najbližších týždňoch začať nábor nových zamestnancov.

zdroj: liptov.sme.sk/ ruzommberok24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM