Ivana Milanová Správy

Špeciálna kontrola na cestách: pozor aj na poštové pozdravy od dopravných policajtov

Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Žiline informuje o dnešnej osobitnej kontrole na cestách nášho žilinského kraja. Pokutu môžete dostať aj poštou, nemusíte ani vedieť, že vás odmeral radar.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna kontrola na cestách: pozor aj na poštové pozdravy od dopravných policajtov
Zdroj: TASR

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje na cestách vo vykonávaní osobitných kontrol s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Policajti v piatok 10. júna 2016 vykonajú na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…eniam-240727

http://ruzomberok.dnes24.sk/…olesa-239702

Zdroj: KR PZ v Žiline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM