Jozef Milan Kultúra

Speváčky z ružomberskej Alkany hviezdili na festivale

Minulý týždeň sa v Liptovskom Mikuláši konal ďalší ročník medzinárodného festivalu tvorivosti detí a mládeže s názvom Súhvezdie hôr. Aj mesto Ružomberok malo na festivale svoje zastúpenie, a to veľmi úspešné.

Ilustračný obrázok k článku Speváčky z ružomberskej Alkany hviezdili na festivale
Foto: Jozef Milan

V kategórii spev to boli speváčky z Alkany Miriam Bubelková, Veronika Furielová a Natália Hulejová. Miriam získala vo svojej kategórii zvláštne ocenenie, Veronika skončila strieborná a Natália zlatá. Je škoda, že obe dievčatá súťažili v tej istej kategórii.

Tento špecifický festival sa koná pod patronátom Ministerstva školstva a vedy Ukrajiny, Veľvyslanectva Ukrajiny na Slovensku, primátora mesta Odesa a primátora mesta Liptovský Mikuláš.

Jeho hlavnou poslaním je vytvoriť priestor na vzájomnú konfrontáciu a inšpiráciu záujmových kolektívov, prezentáciu národných kultúr a upevnenie medzinárodnej spolupráce. Zúčastňujú sa ho detské a mládežnícke kolektívy i sólisti vo veku od 5 do 25 rokov v súťažných kategóriách spev, tanec, folklór, hudba, divadlo, výtvarné umenie a dekoratívno-úžitková tvorba.

Zdroj: informačné centrum rk;

Alkana na Súhvezdí hôr
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM