Jozef Milan Basketbal

AKTUALIZOVANÉ: Spišiačky basketbalovú Ružu neodtrhli

Basketbalistiky ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves prehrali v nedeľňajšom zápase 15. kola extraligy žien s MBK Ružomberok 57:64. Bezmála tisícka divákov hnala domáce za víťazstvom, ktoré im malo zabezpečiť miesto v prvej štvorke po základnej časti súťaže.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALIZOVANÉ: Spišiačky basketbalovú Ružu neodtrhli
Foto: Jozef Milan

ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves – MBK Ružomberok 57:64 (33:37)

Štvrtiny: 19:21, 14:16, 14:5, 10:22

Najviac bodov: Palušná 15, Williamsová a Jalčová po 10 – Holmesová 15, Parkerová a Lukačovičová po 10, 900 divákov.

Štefan Svitek, tréner Ružomberka: „Bol to dosť náročný zápas s dobrým súperom a v búrlivej atmosfére. V prvom polčase sme si vytvorili celkom slušný náskok. V tretej štvrtine sa však poriadne scvrkol. V nej sme hrali zle a dali len päť bodov. V tej záverečnej sme sa opäť skonsolidovali, vyšlo nám niekoľko dobrých akcií a darilo sa nám aj strelecky. Zápas sme potom v celku s prehľadom dotiahli do víťazného konca. Som rád, že po dlhšom čase si zahrala aj Parkerová. Predviedla sympatický výkon.“

HRACÍ PLÁN extraligy

Tréner Spišiačok Róbert Šimkulák pred zápasom: „Tohoročný systém ligy je veľmi zaujímavý. Po našej základnej dvojkolovej časti sa liga rozdelí na prvú štvorku a zvyšok. Kvarteto najlepších z našej ligy sa pripojí k top štvorke z Maďarska a opäť dvojkolovo vyselektujú štvorku, ktorá si to rozdá o akýsi nadnárodný titul. Po odohratí týchto zápasov sa elitná slovenská štvorka vráti späť na Slovensko a odohrá s prvými štyrmi, ktorí tu medzitým ostali a hrali medzi sebou zápasy o umiestnenie pred play – off, slovenskú vyraďovačku klasickým systémom 1 – 8, 2– 7, atď. Teoreticky sa teda môže stať, že piaty po základnej časti sa nakoniec môže stať majstrom SR“.

spisska24/ tasr/ mbk-rbk.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM