Správy

Staré zlaté klasy i časy: Kopíruje Fico zvyky komunistov?

Vyhrnuté rukávy ako pri ťažkej práci. Aj takto sa premiér Robert Fico v období žatvy objavuje na poliach. Ako sám povedal, je chalan z dediny a žatve rozumie. Staršej generácii môže toto gesto niečo pripomínať.

Ilustračný obrázok k článku Staré zlaté klasy i časy: Kopíruje Fico zvyky komunistov?
Zdroj: TASR

Tohtoročná úroda obilnín v SR bude nadpriemerná, bude pravdepodobne ešte lepšia ako vlani. Tá bola najlepšia za posledné desaťročie. Uviedol to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) na žatevnom poli v Záhorskej Bystrici.

Chalan z vidieka

„Ja som z vidieka, chalan, tam som sa narodil. Pre mňa žatva vždy znamenala pomerne veľa, na takej malej dedine, ktorá mala okolo tisíc obyvateľov. Chcem poďakovať všetkým poľnohospodárom za to úsilie, ktoré vynaložili až do tohto okamihu,“ povedal na žatevnom výjazde.

Na tie si našiel čas aj pred rokom. V polovici júla navštívil Poľnohospodárske výrobno-obchodné družstvo v Maduniciach. V roku 2014 sa v spoločnosti vtedajšieho smeráckeho ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka vybrali skontrolovať úrodu do družstva Sokolce v okrese Komárno. Ešte rok predtým boli obaja na poli v Nevericiach.

ZAUJME VÁS: Potravinové nákazy: Skryté nástrahy leta, ktoré ho dokážu pokaziť

Medzi kravy si to pred desiatimi rokmi namieril bývalý exminister pôdohospodárstva a nominant HZDS Miroslav Jureňa, ktorého preslávila tlačovka v maštali a búchanie do stola. V emotívnom prejave kritizoval Fica za to, že navrhol jeho odvolanie z funkcie pre sporné prevody pozemkov v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).

Staré časy

Vyhrnuté rukávy politikov postávajúcich na poliach, pripomínajú staré zlaté časy a klasy súdruhov komunistov zo 70. rokov na čele s Vasiľom Biľakom (viď galéria.) Vzbudzovali tým dojem, že sú blízko k „pospolitému pracujúcemu ľudu“.

V tom období, v rokoch 1954 – 1989, bol Biľak členom ústredného výboru Komunistickej strany Československa (ÚV KSČ).

Čítajte aj: HLASUJTE: Je čas na výmenu špičiek Smeru?

žatva
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM