František Trstenský Rôzne Správy

Staronový dekan Fakulty zdravotníctva KU

Prof. MUDr. Anton Lacko, CSc. sa po štyroch rokoch vracia na pozíciu dekana Fakulty zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku (FZ KU), ktorú vykonával v rokoch 2005 až 2013.

Ilustračný obrázok k článku Staronový dekan Fakulty zdravotníctva KU
Zdroj: KU v Ružomberku

Rektor KU prof. ThDr. Jozef Jarab, PhD. dňa 11. júla za prítomnosti predsedu Akademického senátu FZ KU doc. MUDr. Jozefa Domenika, PhD., MPH. odovzdal prof. Lackovi menovací dekrét. Stalo sa tak na základe voľby Akademického senátu FZ KU, ktorá sa uskutočnila 6. júna a následného potvrdenia voľby Veľkým kancelárom KU Mons. Bernardom Boberom.

Prof. MUDr. Anton Lacko, CSc. vyštudoval za lekára na Univerzite Komenského v Bratislave. Habilitoval sa v roku 2003 a v roku 2009 bol menovaný za profesora v odbore ošetrovateľstvo. V rokoch 2002 až 2005 bol riaditeľom Ústavu zdravotníctva a sociálnej práce pri Pedagogickej fakulte KU a zástupcom prednostu internej kliniky Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku. Vo svojom výskume sa špecializuje na ošetrovateľstvo, vnútorné lekárstvo, klinickú propedeutiku, kardiológiu a nukleárnu medicínu.

Zdroj: KU v Ružomberku
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM