Krimi

Staršia pani (78) naletela podvodníkovi. Pomôžte, prišla o 5 000 eur!

Polícia v Ružomberku pátra po doposiaľ neznámom mladom mužovi, ktorý podviedol 78-ročnú dôchodkyňu. Podvodník použil osvedčený scenár, keď najskôr zavolal sťaby vnuk dotyčnej dámy a potom poslal po peniaze "priateľa".

Ilustračný obrázok k článku Staršia pani (78) naletela podvodníkovi. Pomôžte, prišla o 5 000 eur!
Zdroj: Policajný zbor SR

Doposiaľ neznámy muž v stredu 18. marca popoludní zavolal na pevnú linku dôchodkyne a predstavil sa ako jej vnuk. „Žene povedal, že súrne potrebuje peniaze na kúpu bytu, že ide o ponuku, ktorá sa neopakuje. Presvedčil dôchodkyňu, že peniaze potrebuje, a že po peniaze príde jeho kamarát, lebo on podpisuje zmluvy. Zhruba o pol hodiny prišiel muž, ktorému dôchodkyňa odovzdala 5.000,–€ v bankovkách nominálnej hodnoty 200,–100,– a 50,–€,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline. O skutočnosti, že bola obeťou podvodu, sa seniorka dozvedela ešte v ten večer, keď si následne u dcéry overila, či si vnuk skutočne kupuje byt. Vec okamžite oznámila na políciu.

Popis muža: výška cca 175 cm, vek okolo 35–38 rokov, na hlave mal šiltovku, oblečené mal tmavú vetrovku a svetlohnedé nohavice.

Odporúčania polície

AKO TO PODVODNÍCI ROBIA: Cudzia osoba Vám zavolá na pevnú linku alebo mobil, predstaví sa ako Váš príbuzný (napr. syn, vnuk, dcéra, brat) a žiada o finančnú pomoc. Neskôr Vám opäť zavolá, že pre peniaze nemôže prísť osobne a poprosí Vás, aby ste peniaze odovzdali jeho sekretárke, kamarátovi či inej osobe.

  • Čo najskôr si overte, či naozaj volal Váš príbuzný, obratom mu zavolajte, ak nevolal, KONTAKTUJTE políciu na linke 158
  • Nikdy nedávajte peniaze osobe, ktorú nepoznáte, ani keď Vám tvrdí, že ju poslal Váš príbuzný, môže ísť o podvodníka.
Podvodník v meste
1
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM