Ivana Milanová Futbal Šport

Šťastná koncovka Ružomberka: Slovan prehral zápas v poslednej minúte!

V 27. kole Fortuna ligy si v nedeľu poobede (18.4.2017) zahral Slovan s našim MFK Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Šťastná koncovka Ružomberka: Slovan prehral zápas v poslednej minúte!
7
Galéria
Zdroj: TASR

MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – Takáč (46. Ďubek), M. Nagy – Daniel, Faško (86. Sapara), Gál-Andrezly – Mareš (77. Lačný)

Slovan: Greif – Sekulič, Saláta, Rundič, Ligeon (69. Kubík) – Kóňa, De Kamps, De Sa (69. Oršula) – Soumah, Priskin – Demnjanovič (88. Vittek)

Góly: 59. Mareš, 90. Lačný – 64. Soumah

Rozhodoval: Vnuk

Diváci: 2128

Komentár:

V zostave Slovana, ktorá vybehla na trávnik pod Čebraťom, chýbali niekoľkí hráči zo základnej jedenástky. Prvej strele medzi žrde diváci zatlieskali až v 28. minúte, keď z 22 m napriahol domáci Nagy, ale namieril iba do stredu brány „belasých“, kde čakal pripravený Greif. Diváci v prvom dejstve veľa futbalovej krásy nevideli, Nagyov pokus bol jediný do priestoru brány za úvodných 45 minút a tak sa v polčase išlo do šatní za bezgólového stavu.

V úvode druhej polovice mohol Slovan ísť do vedenia, Soumah pätičkou predĺžil na De Sa, ktorý bol sám pred Macíkom, ale nedokázal gólmana Liptákov prekonať. V 59. minúte sa domáci diváci tešili z gólu, Kružliak center Gála-Andrezlyho usmernil hlavou do žrde a Mareš odrazenú loptu doklepol do siete. O štyri minúty na to Faško potiahol kolmo loptu do šestnástky hostí, ale vo finálnej fáze zaváhal. Vzápätí na druhej strane Macík ešte v tutovke vychytal De Sa, ale pri dorážke Souhmaha už bol bezmocný – 1:1. Po zmene strán mal zápas ďaleko väčší náboj ako do prestávky a vygradoval gólovo, keď v poslednej minúte víťazstvo „Ruže“ po peknej akcii zabezpečil striedajúci Lačný.

MFK Ružomberok – Slovan Bratislava 2:1 (0:0)

Zdroj: TASR

Hlasy trénerov

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana Bratislava: Mrzí ma, že sme prehrali zápas v poslednej minúte, čo pre nás nie je nič nové, to isté sa stalo aj naposledy v Dunajskej Strede. Chceli sme hrať pekný futbal, ukázať našu silu, no bolo tam veľa individuálnych chýb, na ktorých musíme pracovať. To je naša realita. Teraz sa musíme pripraviť na finále Slovenského pohára. Gratulujem súperovi, myslím si, že Ružomberok má dobré mužstvo a aj na vyššie priečky v tabuľke. Nula bodov, no ideme ďalej.

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: Slovan aj dnes potvrdil svoju veľkú kvalitu. Prvý polčas z našej strany bol opatrnejší, mali sme aj viac ľahkých strát. Druhá polovica, keď sme sa upokojili a ofenzívne sme to rozbalili, tak zápas nabral tempo na jednej i druhej strane. Pre nás šťastná koncovka, takže sme radi. Je to pre nás rovnako dôležité víťazstvo ako v predchádzajúcich stretnutiach, stále sú to tri body. Samozrejme, tieto si veľmi vážime, no v ďalších zápasoch ich musíme potvrdiť.

Vo fotogalérii nájdete snímky zo zápasu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM