Jozef Milan Iné športy

Strieborná šachistka sa volá Simonka

Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska mládeže 2013 v šachu sa konali počas víkendu v Starej Ľubovni. Simonka Koreňová, žiačka ZŠ sv. Vincenta a hráčka Šachového Klubu Ružomberok, potešila športový Ružomberok ziskom striebornej medaily.

Ilustračný obrázok k článku Strieborná šachistka sa volá Simonka
Foto: Jozef Milan

Jej veľmi pekné výkony na celoslovenskej súťaži popísal otec mladého ružomberského talentu, ktorý Simonku sprevádzal:

Sobota 6. apríla ráno: odchod – smer Stará Ľubovňa

Cieľom bolo „pobiť sa“ so súperkami čo najtuhšie, reprezentovať mesto, klub, školu kožu nepredať lacno a získať cenné skúsenosti z takého podujatia, akými sú práve Majstrovstvá Slovenska. Simonke žreb spočiatku priradil relatívne slabšie súperky, ale na MSR sa nedá nik podceňovať a treba byť stále v pozore.

Prvé 4 kolá prinášajú 4 výhry a spokojnosť

Tušíme, že každé ďalšie kolo bude ťažšie. V 5. kole knihujeme prvú prehru, 6. a 7. kolo značilo pre nás, po dobrej odohratých partiách opäť výhry – cenné víťazstvá proti silným súperkám, ale po chybách Simonky a kvalitnej hry 2. nasadenej hráčky v 8. kole nasledovala prehra.

V poslednom kole sa situácia skomplikovala

Remíza alebo prehra Simku odsúva na 4 miesto, v prípade výhry sme strieborní. Treba dodať, že posledné kolo sme hrali proti prvej nasadenej hráčke. Dievčatá si nič nedarovali, nervy išli naplno, lebo obe bojovali o medailu a Simonka žila v tom, že len výhra jej ju prinesie.

Výhra nad prvou nasadenou

Po troch hodinách naša mladá Ružomberčanka získava figúru a v priebehu nasledujúcej pol hodiny prichádza víťazstvo. Simonka odohrala zatiaľ svoj najdlhší, najťažší zápas, skutočné finále Majstrovstiev Slovenska.

V mene šachového klubu blahoželáme a sme hrdí na pekný výsledok a bojovnosť, ktorú Simka podala nie len na MSR, ale aj počas celej sezóny. Vyzerá to tak, že sa v Ružomberku rodí ďalší veľký dievčenský talent po Monike Motyčákovej. Marek Zelnický – predseda ŠK Ružomberok

text: Juraj Koreň

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM