Jozef Milan Iné športy

Študent Filozofickej fakulty KU sa stal akademickým majstrom Slovenska v atletike

Na júnových Akademických majstrovstvách Slovenskej republiky (AM-SR) v atletike, ktoré sa konali v Banskej Bystrici, získal študent žurnalistiky na Filozofickej fakulte KU v Ružomberku Tomáš Kubej zlatú medailu v behu na 10 000 m a tým aj titul akademického majstra Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Študent Filozofickej fakulty KU sa stal akademickým majstrom Slovenska v atletike
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazstvo v najdlhšej bežeckej disciplíne šampionátu dosiahol časom 34:31,63, ktorý zároveň znamenal 3. miesto medzi mužmi v rámci atletickej ligy. „Aj keď som za osobným rekordom zaostal o takmer celú minútu, som spokojný, pretože nerád behávam v teple. Mojou prioritou bolo získať titul akademického majstra Slovenska, čo sa mi aj podarilo, keďže môj najväčší súper Maťo Fedák preteky vzdal,“ zhodnotil preteky Tomáš Kubej. Celkovo štartovalo dvanásť pretekárov, z toho šiesti v rámci AM-SR.

Akademický titul nie je prvým úspechom Tomáša Kubeja, ktorý dosiahol ako študent KU. V roku 2012 získal bronzovú medailu na Univerziáde v Bratislave v behu na 5000 m a minulý rok sa stal vicemajstrom Slovenska v behu do vrchu. Jeho športové úsilie podporuje aj Športový klub Katolíckej univerzity, ktorej jeho výkony robia dobré meno.

zdroj: Dominika Smoleňová; foto: ku.sk;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM