Ivana Milanová Rôzne

Študent Katolíckej univerzity bude spievať v zbore pre pápeža

Študent Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku Matej Stachera bude účinkovať ako jediný zo Slovenska v 300 člennom speváckom zbore počas Svetových dní mládeže (SDM) v Krakove.

Ilustračný obrázok k článku Študent Katolíckej univerzity bude spievať v zbore pre pápeža
Zdroj: TASR

Na toto stretnutie, ktoré sa uskutoční v dňoch od 25. do 31. júla 2016, pricestuje aj terajší Svätý Otec František. Vokálny zbor, ktorého členovia nie sú len z Poľska, ale aj z Francúzska, Nemecka, Kazachstanu, USA, Talianska, Čiech, Chorvátska, či dokonca z Austrálie a USA, spolu so symfonickým orchestrom, umelecky i duchovne obohatí priebeh liturgie SDM v Krakove.

V piatok 29. júla sa bude konať Krížová cesta za účasti Svätého Otca. Najosobnejším momentom bude bdenie so Svätým Otcom pred Sviatosťou oltárnou v sobotu večer 30. júla. Poslednou udalosťou hlavného programu bude v nedeľu 31. júla svätá omša, ktorú bude celebrovať Svätý Otec.

Matej, ktorý študuje na Katolíckej univerzite učiteľstvo hudobného umenia, sa vyznal zo svojich pocitov, keď ho po speváckych skúškach v Krakove vybrali do zboru: „Účinkovať v zbore, bola moja vnútorná túžba vyjadrenia viery prostredníctvom hudby a spevu na Božiu chválu aj počas takýchto udalostí.“ Nášmu študentovi blahoželáme a ďakujeme, že aj týmto spôsobom bude reprezentovať nielen Katolícku univerzitu, ale aj naše Slovensko.

Autor: František Trstenský

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-3000-237578

http://ruzomberok.dnes24.sk/…lynov-237707

http://ruzomberok.dnes24.sk/…cnica-237716

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM