Ivana Milanová Rôzne

Študenti Fakulty zdravotníctva KU získali Putovný pohár Rozkoš RESCUE

Študenti Fakulty zdravotníctva KU sa na záchranárskom cvičení spojenom so súťažou profesionálnych a laických posádok umiestnili v kategórii profi na 1.mieste.

Ilustračný obrázok k článku Študenti Fakulty zdravotníctva KU získali Putovný pohár Rozkoš RESCUE
Zdroj: Dnes24.sk

Cvičenie sa konalo predposledný aprílový víkend neďaleko Českej Skalice (ČR), pri vodnej nádrži Rozkoš. Podujatie bolo určené pre dobrovoľné zložky záchranárov, stredné a vyššie zdravotnícke školy, vysoké školy, regionálne záchranné služby, vodné záchranné služby, horské služby a iné zložky IZS.

Družstvá boli rozdelené do dvoch kategórií. V kategórii „Rozkoš RESCUE profi“ mohli súťažiť všetci zdravotníci a študenti vysokých škôl od 2. ročníka štúdia. V druhej kategórii súťažili všetci nezdravotníci, študenti stredných škôl a 1. ročníkov vysokých škôl. Katolícku univerzitu v Ružomberku reprezentovali dve posádky v kategórii „profi“. V konkurencii 33 posádok zo Slovenskej a Českej republiky obsadilo družstvo študentov 2. ročníka Urgentnej zdravotnej starostlivosti FZ KU v zložení Dušan Bobrík, Adriana Hurtuková, Jana Greizingerová, Peter Veselovský, skvelé 21. miesto.

Posádka zložená zo študentov 3. ročníka Martin Tichý, Nikola Kasperkevičová, Romana Polčíková a Ján Štefaňák sa umiestnila na 1. mieste a získala tak pre Katolícku univerzitu putovný pohár.

Súťažiaci museli čeliť rôznym výzvam v dennej i nočnej etape. Cieľom podujatia bolo precvičiť teoretické vedomosti formou testov a praktické zručnosti prostredníctvom modelových situácií pri riešení intoxikácií, polytráum a hromadných nešťastí s nutnosťou použiť vyslobodzovacie prostriedky. Študentom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…okope-237436

http://ruzomberok.dnes24.sk/…t-sam-237449

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-3000-237578

Študenti Fakulty zdravotníctva KU získali Putovný pohár Rozkoš RESCUE
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM