Ivana Milanová Rôzne Správy

Študenti SOŠP budú praxovať v celulózovo-papierenskom podniku

Okrem zamestnancov sa im bude počas celého školského roka venovať aj mentor, ktorý im postupne predstaví všetky časti závodu.

Ilustračný obrázok k článku Študenti SOŠP budú praxovať v celulózovo-papierenskom podniku
Zdroj: TASR

Dovedna 29 tretiakov a štvrtákov z odborov mechanik elektrotechnik a mechanik strojov a zariadení zo Strednej odbornej školy polytechnickej (SOŠP) v Ružomberku si bude môcť zlepšovať svoje praktické zručnosti praxou v závodoch Mondi SCP. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Martina Piláriková.

Okrem zamestnancov sa im bude počas celého školského roka venovať aj mentor, ktorý im postupne predstaví všetky časti závodu. „Takisto ich bude vzdelávať vo výrobe papiera a celulózy a podrobnejšie im vysvetlí procesy, ktoré s výrobou súvisia,“ povedala Ivana Keyzlarová, riaditeľka Ľudských zdrojov v Mondi SCP. Podľa jej slov na študentov čaká kombinácia praktických a teoretických vedomostí. Tie budú môcť v budúcnosti zúročiť.

Zdroj: TASR

Motiváciou pre žiakov bude určite aj odmena za odpracované hodiny, ako aj ďalšie zamestnanecké výhody, či možnosť pokračovať v práci aj v rámci Letnej práce študentov, vysvetlila Piláriková. „Sme veľmi radi, že sa nám takýmto spôsobom darí podporovať rozvoj a vzdelávanie mladých ľudí. Je to už len na nich, či chcú na sebe pracovať a vzdelávať sa vo svojom odbore,“ doplnila Keyzlarová.

Zlepšovanie praktických zručností u študentov podporuje aj riaditeľ SOŠP Vladimír Pančík. „My nechceme vychovávať ľudí pre úrady práce, ale pre firmy,“ uviedol. Vyzdvihol tiež, že vďaka spolupráci s firmou vzniká lepšia propagácia odborov. „Zvyšuje to náš rating. Snažíme sa čo najviac našich žiakov dávať do firiem, ale podmienkou je, aby tam mali možnosť zamestnať sa,“ povedal. Nie je to však jediná firma, v ktorej môžu študenti SOŠP praxovať. Podľa vyjadrenia riaditeľa školy budúci absolventi trojročných odborov autoopravár mechanik a autoopravár elektrikár praxujú v rôznych autoservisoch v Ružomberku a jeho blízkom okolí.

Stredná odborná škola polytechnická a spoločnosť Mondi SCP požiadali spoločne minulý rok ministerstvo školstva o otvorenie špeciálneho odboru šitého na mieru pre ružomberský závod – mechatronik. „Tento školský rok zasadli do školských lavíc už druháci nového odboru. Tí budú môcť praxovať vo výrobe už budúci rok,“ uzavrela hovorkyňa spoločnosti.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM