Ivana Milanová Rôzne

Študenti zo zdravotnej fakulty KU pripravili pre deti letný tábor

Pre obdobie letných prázdnin sú typické detské tábory. Na organizovaní jedného z nich participovali aj študenti a pedagógovia Fakulty zdravotníctva KU v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku Študenti zo zdravotnej fakulty KU pripravili pre deti letný tábor
Zdroj: TASR

Išlo o letný tábor Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorý prebiehal od 24. do 30. júla 2016 v Dome H. Dunanta v Mlynčekoch (okres Kežmarok). Hlavným organizátorom bol Územný spolok SČK Liptov a o program a aktivity viac než 30 detí sa postarali študenti 1. a 2. ročníka bakalárskeho študijného programu Ošetrovateľstvo Matúš Cagalinec, Soňa Šimová, Petra Trnková, Vanesa Filová a Michaela Frimerová.

Okrem tradičných hier, výletov a súťaží bol jeden táborový deň venovaný prvej pomoci – dopoludnia interaktívna prednáška o poskytovaní prvej pomoci spojená s precvičovaním a popoludní celotáborová súťaž v poskytovaní prvej pomoci. Eva Moraučíková a Mariana Magerčiaková z Katedry ošetrovateľstva, ktoré sa tiež podieľali na organizovaní detského tábora, ochotne podporia túto aktivitu aj v budúcnosti, pretože ide nielen o zmysluplné a veselé využitie časti prázdninových dní, ale pre mnohé deti, najmä pre deti zo sociálne slabších rodín, ide o výnimočnú príležitosť tráviť prázdniny s vrstovníkmi mimo miesta svojho bydliska.

Autor: Mária Lehotská

Prečítajte si tiež:

TIPY na predĺžený VÍKEND: začnú sa oslavy SNP a rozlúčime sa s letom

Študenti zdravotníctva pripravili pre deti letný tábor
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM