Samospráva

Súčasné vedenie radnice to s reštauráciou na Vlkolínci myslí vážne: Navyše sa ide stavať Dom UNESCO

Bývalý poslanecký zbor Ružomberka ešte na jar 2013 odsúhlasil stavbu reštaurácie vo Vlkolínci, ktorá sa nakoniec nezrealizovala. Nové zastupiteľstvo vyčlenilo v investíciách na budúci rok 300 tisíc eur, za ktoré sa postaví Dom UNESCO a dostavia sa reštaurácia so sociálnymi zariadeniami.

Ilustračný obrázok k článku Súčasné vedenie radnice to s reštauráciou na Vlkolínci myslí vážne: Navyše sa ide stavať Dom UNESCO
Foto: Jozef Milan

Významná časť financií, ktoré boli rozdelené ružomberskému regiónu Vládou SR počas júnového výjazdového zasadnutia kabinetu Roberta Fica v Ružomberku, poputuje teda do Vlkolínca. Primátor Ružomberka Igor Čombor pripomína dôležitosť a význam Vlkolínca: „Je to jediná lokalita UNESCO v našom kraji. Ročne priláka tisícky turistov, ktorí sa väčšinou zastavia aj v Ružomberku. Aj preto venujeme tejto osade patričnú pozornosť." Od začiatku roka do konca októbra prišlo do Vlkolínca viac ako 43 tisíc návštevníkov.

„Ide o historicky najväčšiu investičnú akciu v intraviláne osady – Dom UNESCO a dostavba reštaurácie so sociálnymi zariadeniami. So začatím prác počítame na jar, dokončenie a sprevádzkovanie v roku 2017," pridal informáciu Martin Hromada, vedúci oddelenia regionálneho rozvoja mestského úradu. V budúcom roku chce radnica revitalizovať aj územie pod Vlkolíncom. Mal by sa skultivovať a skrášliť priestor križovatky v Trlenskej doline, ktorý tvorí vstupnú bránu do osady UNESCO.

Martin Hromada ďalej informoval, že mesto podalo žiadosť o dotáciu na ministerstvo kultúry na financovanie workshopu umelcov vo Vlkolínci v budúcom roku. Domácim hasičom pribudol v tomto roku zásahový multifunkčný vozík, vhodný pri odstraňovaní následkov požiarov či povodní (čítajte TU). „V osade sme tiež opravili požiarnu zbrojnicu, čo súvisí s dodávkou vozidla. Upravovala sa garáž, dvere a dlažba. Náklady boli asi tisíc eur, práce vykonali OZ Vlkolínec a Dobrovoľný hasičský zbor," vyzdvihol aktivitu Vlkolínčanov vedúci oddelenia MsÚ.

Zdroj: ruzomberok24/rk24; foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM