Jozef Milan Iné športy

SUPER: Kráľovná športu má znova svoj hrad

V piatok 25.5. bol v športovom areále ZŠ Zarevúca slávnostne otvorený Tartanový ovál spolu s príslušnými sektormi pre atletické disciplíny.

Obvodné kolo v atletike žiačok a žiakov Základných škôl, ktoré organizovalo Centrum voľného času ELÁN, malo tentokrát pre Ružomberok výnimočne významnú predohru. Po zhruba 15-tich rokoch sa do mesta vrátil kompletný atletický priestor. Jeho dominantou sa stal tehlovočervený tartanový ovál.

Mesto Ružomberok spolu Pedagogickou fakultou Katolíckej univerzity združili majetok i finančné prostriedky a v minulom roku zrealizovali výstavbu, aby zabezpečili rozvoj atletického športu detí a mládeže, ako aj výuku študentov odboru Učiteľstvo telesnej výchovy. Slávnostné prestrihnutie pásky prirodzene patrilo týmto dvom partnerom – za mesto primátorovi Jánovi Pavlíkovi a za PF KU dekanovi Tomášovi Jablonskému.

Jeden z významných ružomberských športovcov-atlétov Ján Svrček netajil spokojnosť: **„Pri rekonštrukcii futbalového štadióna došlo ku zániku atletickej dráhy, a tým vlastne aj klubu, ktorý bol známy už v bývalom Československu. To, že sa otvoril tartanový ovál – aj keď to nie je 400 metrov ( 225 m) – je niečo super pre celý Ružomberok, pretože to môže byť impulz, aby sa znova začalo s atletikou na úrovni klubu.“ **

Po slávnostnej časti sa naplno rozbehli súťaže žiačok a žiakov II.stupňa ZŠ v jednotlivcoch i družstvách. Výsledky behov, hodov a vrhov a skokov vám prinesieme po ich získaní.

RK atletika
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM