Iné športy

Súťažiaci tanečníci mohli voliť priamo v športovej hale Koniareň

Možnosť uplatniť si volebné právo prostredníctvom voličských preukazov využili viacerí účastníci dnešného prvého kola Slovenského pohára v tanečného športe v Ružomberku. Prenosnú volebnú schránku mali k dispozícii predpoludním a bude do podvečera priamo vo vestibule mestskej športovej haly.

Ilustračný obrázok k článku Súťažiaci tanečníci mohli voliť priamo v športovej hale Koniareň
Foto: Jozef Milan

„Nie je to pre nás žiadna nová skúsenosť. Pred niekoľkými rokmi sme to na jednej súťaži riešili obdobne. Vedeli sme o záujme mnohých účastníkov voliť, preto sme v časovom predstihu uverejnili oznam o tejto možnosti na internetovej stránke nášho zväzu,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Róbert Szolnoki.

Voličský preukaz si nezabudla priniesť trénerka detských tanečných párov z Rožňavy Dalma Bekeová. „Týmto spôsobom volím prvý raz, no veľmi som chcela voliť, takže mi nezostávalo nič iné. Aspoň som si prakticky vyskúšala vybavovanie voličského preukazu. Nebolo to nič zložité, zabralo mi to sotva pár minút,“ skonštatovala.

Cez krátku prestávku medzi súťažnými kolami zvládol svoju voličskú premiéru v tanečnom obleku so štartovým číslom na chrbte Filip Šuják zo Sečoviec.*** „Inak sa nedalo, dlhšie som bol pevne rozhodnutý ísť voliť a zároveň som veľmi chcel byť tu a súťažiť, takže som rád využil túto výnimočnú príležitosť,“*** dodal 18-ročný prvovolič.

ilustračné foto: rk24 (2013)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM