Tlačové správy

Svadobný obrad a hostina v kaplnke a kolibe: U dobrého pastiera v Čutkove

Liptovská stavebná spoločnosť, s.r.o Ružomberok stavia v Čutkovskej doline multifunkčný pozemný objekt - Kolibu II , a zaraz vedľa nej Kaplnku u dobrého pastiera. Projekt, ktorý realizuje s podporou Európskej únie, by mal byť hotový v decembri tohoto roka.

Ilustračný obrázok k článku Svadobný obrad a hostina v kaplnke a kolibe: U dobrého pastiera v Čutkove
Zdroj: Dnes24.sk

„Pracujeme na tom, aby bolo kde duchovne pookriať. História ukazuje, že kde je bohatý kultúrny a spoločenský život a kde sa ľudia schádzajú z najrôznejších príčin, vyvstane potreba zriadiť miesto pre súkromnú či verejnú bohoslužbu,“ vysvetľuje manažér cestovného ruchu KuDP Peter Bačkor potrebu postaviť v rámci komplexného strediska cestovného ruchu v Čutkovskej doline štýlovú drevenú Kaplnku u dobrého Pastiera.

Kaplnka ako symbol

V našom regióne kráča po boku viery ruka v ruke kultúra v jej rôznych podobách. Je to badať vo zvykoch, tradíciách či pri rôznych životných udalostiach ako sú svadby, výročia, krsty a podobne. I vo vážnych, smutných chvíľach ľudia zvyknú hľadať miesto na zamyslenie. So zreteľom na tento odkaz regionálnej tradície, i tradície celého národa, logicky sa žiadalo zriadiť takúto stavbu i v areále Koliby u dobrého pastiera.

Pridaná hodnota

Výstavbou kaplnky vznikne pridaná hodnota ku našim službám s využitím v priebehu celého roka. „Krst, svadba, výročie, spomienka, folklórne tradície, sviatky Veľkej noci či Vianoc, sa tak môžu stať výnimočnými. Budeme vedieť zabezpečiť pre našich návštevníkov produkt v celosti i s duchovným rozmerom,“ dodáva Peter Bačkor. Z dobrého pocitu po návšteve v našom stredisku môže človek čerpať povzbudenie a optimizmus.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť prácu na stavbe, ako i konečnú vizualizácia kaplnky.

Čítajte tiež:

Text: Peter Bačkor; úprava: rk24; foto: kolibaupastiera.sk + rk24;

(PR)

Kaplnka u dobrého pastiera v Čutkove
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM