Jozef Milan Správy

Svätý Otec poslal po kardinálovi Tomkovi do Ružomberka svoje požehnanie

Historicky prvé Národné stretnutie mládeže R13 v Ružomberku vyvrcholilo v nedeľu poobede na Kalvárii svätou omšou s kardinálom Jozefom Tomkom. Kardinál priniesol špeciálne požehnanie od pápeža Františka, s ktorým sa stretol pred jeho odchodom do Rio de Janeira.

Ilustračný obrázok k článku Svätý Otec poslal po kardinálovi Tomkovi do Ružomberka svoje požehnanie
Foto: Jozef Milan

List pápežovi Františkovi

Tím R13 zaslal pozdrav Svätému Otcovi, ktorý bol prečítaný v závere sv.omše. „Veríme, že pod ochranou patrónky Slovenska – Sedembolestnej Panny Márie a svätých Cyrila a Metoda, ktorých rok si u nás pripomíname, uchováme aj vďaka R13 myšlienku živej Cirkvi v spoločnosti. Pomohlo nám k tomu i Vaše osobné svedectvo z Ria, ktorým ste zapálili milióny mladých ľudí. Myslíme na Vás v modlitbách, prosíme, podobne, ako Vy pri každej príležitosti, o Vaše modlitby za slovenskú mládež,“ píše sa v liste Františkovi, ktorý bol v Riu.

Kus Brazílie v Liptove

Na akcii, ktorá nebola klasickým festivalom s rečníkmi a kapelami zvučných mien, priniesli organizátori do srdca Liptova kus Brazílie. V duchovnom, kultúrnom a umeleckom programe previazanom s katechézami a svedectvami vystúpilo za tri dni okolo 290 účinkujúcich – profesionálov i amatérov. Mladí sa po prvýkrát v histórii zúčastnili na Expo povolaní, kde sa so svojimi aktivitami predstavilo okolo 250 rehoľníkov. Väčšia časť zvyšného programu prebehla v Športovej hale Koniareň, zvyšok v exteriéri.

Mesto – generálny partner

Do Ružomberka, ktoré bolo generálnym partnerom celého projektu, zavítalo vyše dva a pol tisíc mladých ľudí. Takmer 300 z nich sa prihlásilo z Českej republiky. Do mesta zavítali i mladí z viacerých východoeurópskych štátov. Pricestovala i mládež z Poľska, Ukrajiny, Maďarska, Litvy a Talianska. Na R13 nechýbali viacpočetné skupiny františkánskej, mariánskej a jezuitskej mládeže. V Ružomberku vyvrcholil tiež stredoeurópsky program Magis Jezuitov.

Súvisiace články:

Informoval: Michal Lipiak, zodpovedný za Komunikačný tím R13

Sv.omša na Kalvárii s kardinálom Tomkom
20
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM