Prokop Slováček Rôzne Správy

SVET O SLOVENSKU: Superman spod Tatier predviedol silu hodnú legendárneho hrdinu

Nevyzeral na veľkého siláka, ale zázračne pretlačil všetkých oveľa „väčších“ chlapov na turnaji v USA a zožal obdivné uznanie súperov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Superman spod Tatier predviedol silu hodnú legendárneho hrdinu
Zdroj: Jack Reynolds

Keď Felip Hritz podišiel k stolu, nikto neočakával žiadny veľký výkon. Turnaj v pretláčaní rukou sa konal v americkej provincii Little Egg Harbor Township v Mystic Islands Casino a ako píše portál The Sandpaper, výkon mladého Slováka bol skutočne mystický. Všetkým doslova padli sánky, keď Hritz v ten večer nenašiel premožiteľa, aj keď s ním zápasili chlapi ťažší o 45 kg.

Slovenský Superman

Hritz súťažil v mikine s logom komiksového hrdinu Supermana a na konci večera sa ukázalo, že to nebolo náhodou. Jeho výkony totiž prilákali dav zvedavcov, ktorí za každým jeho víťazstvom skandovali “Superman! Superman!” Mladý Slovák pôsobil skrátka ako zázrak.

“Hritz nebol bohvieako urastený, vážil podľa vlastných slov 81 kg pri výške 182 cm. Vyzeral viac ako Clark Kent (filmový predstaviteľ Supermana) než Oceľový muž. Mnoho z jeho súperov už v minulosti pretlačilo aj mužov s hmotnosťou 115 kg,” píše portál The Sandpaper.

Lenže Hritz bol iný. Vraj vzbudzoval rešpekt už len svojim neuveriteľne pokojným výrazom tváre. “Jeho výraz sa počas súťaže nikdy nezmenil, dokonca ani keď už mal päsť len pár centimetrov nad stolom a vyzeralo to, že prehrá. Bol schopný v takej chvíli otočiť hlavu a pokojne sa niečo opýtať organizátora.”

Všetko je o technike

Slovák sa stal hrdinom večera. “Hritz dokázal, že jeho tričko so Supermanom hovorilo pravdu. Bol neporaziteľný, porážal súpera za súperom, pravou i ľavou rukou, niekedy v priebehu sekundy, inokedy až po dlhšom čase, keď sa najprv zdalo, že prehrá. Pokoril mužov, ktorí ho hmotnostne prevyšovali o 20 – 45 kilogramov,” konštatuje The Sandpaper.

“Je Slovensko, bývalá súčasť Československa a stredoeurópsky národ s počtom obyvateľov 5,5 milióna, nejaká mocnosť v pretláčaní rukou?” spýtal sa novinár slovenského borca. “Nie,” odpovedal Hritz a jeho súperi dodali, že celý zázrak je len v dokonalej technike.

Článok ponúka aj návod, ako sa stať rovnakým Supermanom: “Čo sa deje pod stolom je rovnako dôležité ako to, čo sa deje na ňom. Ak pretláčate pravou rukou, musíte vysunúť dopredu aj pravú nohu a naopak. Pravý bok musíte zatlačiť proti stolu a vrchnú časť ramena treba držať čo najbližšie k telu, aby ste zvýšili silu ruky… ako tlačíte súperovu päsť dole, ťahajte mu ruku zároveň k sebe, aby ste mu vytvorili zlý uhol v lakti.”

Zdroj: YouTube.com
Superman spod Tatier predviedol silu hodnú legendárneho hrdinu
4
Galéria
Zdroj: internet
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM