Kultúra

Svetozár Filip Fábry sa priznal k lenivosti a vyhral 1.cenu

XVII. ročník celoslovenskej súťaže Timravina studnička sa uskutočnil v piatok v obradnej sieni mesta Lučenec. Predstavilo sa na nej 51 účinkujúcich v piatich kategóriách.Do súťaže sa prihlásil aj literárno-dramatický odbor ZUŠ Ludovíta Fullu so svojou vedúcou odboru Annou Mišurovou.

Ilustračný obrázok k článku Svetozár Filip Fábry sa priznal k lenivosti a vyhral 1.cenu
Zdroj: Dnes24.sk

Popularizovať slovenskú literárnu tvorbu a vytvárať podmienky na tvorivý rast detských recitátorov i dospelých interpretov slova si kladie za cieľ celoslovenská súťaž v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej prózy venovaná významnej slovenskej spisovateľky, autorke poviedok a noviel Božene Slančíkovej-Timrave.

V prvej kategórii recitoval Svetozár Filip Fábry prózu „Láska k spaniu a lenivosti“ a za svoj prednes získal nádherné 1.miesto.Tamarka Kenderová bola ocenená za interpretáciu textu.V piatej kategórii našla svoje zastúpenie Anna Mišurová a v súťaži obhájila 3. miesto. „Mojou prioritou je poézia a po prvýkrát v živote som sa rozhodla do svojho repertoáru zaradiť prózu,“ prezradila úspešná recitátorka.

Vedúca literárno-dramatického odboru na prednes pripravovala nových žiakov – Tamarku Kenderovú, Michaelu Pulščákovú a Svetozára Filipa Fábryho, ktorí nastúpili do literárno-dramatického odboru len tento školský rok. „Z našich úspechov mám neskutočnú radosť. Žiaci nadobudli nové skúsenosti, mali možnosť svoj prednes konzultovať s odbornou porotou a nadviazali nezabudnuteľné nové priateľstvá zo súťažiacimi vo svojich kategóriách. Vzťah k materinskému jazyku ,literatúre a umeleckému prednesu je vzácnosťou a šperkom, ktorí rastie v našich deťoch,“ povedala spokojná Anna Mišurová.

Timravina studnička
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM