Krimi

Sychravé a hmlisté počasie zvyšuje nebezpečenstvo na cestách: Dôchodkyňa (73) bola zrazená na priechode!

V posledný novembrový deň ráno krátko pred siedmou hodinou sa na ceste I/18 v Ružomberku na Žilinskej ceste stala vážna dopravná nehoda. Na priechode pre chodcov bola osobným autom zachytená staršia pani, ktorá sa podľa lekárov bude liečiť viac ako 40 dní.

Ilustračný obrázok k článku Sychravé a hmlisté počasie zvyšuje nebezpečenstvo na cestách: Dôchodkyňa (73) bola zrazená na priechode!
Zdroj: Dnes24.sk

„Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví voči vodičovi z Hubovej (49), ktorý na Seate Alhambra jazdil v smere na Martin. V rannom pološere došlo k zrážke so 73-ročnou chodkyňou z Ružomberka, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov v smere od obchodného domu k rieke Váh. Dychová skúška u vodiča bola negatívna,“ informovala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku. Pri nehode došlo k poškodeniu prednej časti osobného motorového vozidla v celkovej výške asi 500,–€.

Polícia upozorňuje chodcov, aby boli obzvlášť v tomto ročnom období (sychravé počasie, rýchlo sa stmieva, sneží, sú hmly) opatrní, a aby sa na cestách zviditeľnili použitím reflexných prvkov. Najmä v obciach chodia chodci bez reflexných doplnkov a veľakrát po opačnej strane cesty ako ukladá zákon o cestnej premávke. Aj preto policajti v priebehu druhého decembrového týždňa navštívili všetky obecné úrady okresu Ružomberok s cieľom vyvesiť informačné letáky o bezpečnosti chodcov na cestách, prípadne oboznámiť občanov pomocou obecného rozhlasu.

Zdroj: or pz rk/ rk24; ilustračné foto;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM