Kultúra

SZUŠ JÁNOŠ na gitarovej súťaži: Marianna Rusková skončila v zlatom pásme

Žiaci hudobného odboru Súkromnej základnej umeleckej školy (SZUŠ) Jánoš sa v stredu 18. novembra zúčastnili 7. ročníka gitarovej súťaže Prievidza 2015. Marianna Rusková a Zuzana Rosová získali v Prievidzi svojou hrou cenné uznanie.

Ilustračný obrázok k článku SZUŠ JÁNOŠ na gitarovej súťaži: Marianna Rusková skončila v zlatom pásme
Zdroj: Dnes24.sk

Súťažiaci mali počas určeného času pred odbornou porotou zahrať vybranú skladbu. Veľký úspech na súťaži dosiahla Marianna Rusková, keď jej odborná porota udelila v tretej kategórii C 2.miesto v zlatom pásme. A taktiež Zuzana Rosová získala v tretej kategórii B strieborné pásmo (na titulke zľava Zuzana Rosová a Marianna Rusková s porotcami súťaže).

„ Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo v silnej konkurencií obsadiť krásne druhé miesto. O to viac, že prvé miesto nebolo udelené,“ vyjadrila svoje pocity po súťaži riaditeľka SZUŠ Jánoš Anna Jánošová. „Verím, že tento úspech bude motivovať nás ako aj ostatných žiakov našej školy k ďalšej usilovnej práci a ešte lepším výkonom.“

Na súťaži sa zúčastnilo 23 základných umeleckých škol zo Slovenska a Českej republiky. Hlavným organizáorom súťaže bola Základná umelecká škola Ladislava Stančeka v Prievidzi.

Zdroj: Martin Buzna, SZUŠ JÁNOŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM