František Trstenský Rôzne Správy

Taliansky biblista na Katolickej univerzite

Katolícke biblické dielo a Studia biblica slovaca v spolupráci s Katolíckou univerzitou v Ružomberku (KU) pozývajú na prednášky prof. Marcella Alfia Buscemiho OFM.

Ilustračný obrázok k článku Taliansky biblista na Katolickej univerzite
1
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku

Prof. Buscemi je taliansky biblista, ktorý dlhé roky pôsobil na inštitúcii Studium Biblicum Francescanum v Jeruzaleme. V piatok 21. apríla o 16:00 hod. bude mať prednášku na Teologickom inštitúte v Spišskej Kapitule – Spišskom Podhradí na tému: „Pavol z Tarzu a materská Cirkev z Jeruzalema.“

V pondelok 24. apríla o 11:00 hod. bude mať prednášku na Pedagogickej fakulte KU na tému: „K miere plnej dospelosti Krista. Aspekty kresťanskej dokonalosti u Svätého Pavla.“ Prednášky sú otvorené aj pre verejnosť. Srdečne všetkých pozývame.

Prof. Buscemi sa vo svojej vedeckej a pedagogickej činnosti špecializuje predovšetkým na život, listy a teológiu apoštola Pavla. Polovica spisov Nového zákona tvoria listy apoštola Pavla. Čítaním listov, ktoré tento apoštol národov napísal skoro pred 2000 rokmi, vstupujeme do komunikácie s prvými kresťanskými spoločenstvami a môžeme objavovať aktuálnosť posolstva listov pre dnešný svet, aby sme žili plnšie našu vieru.

Zdroj: KU v Ružomberku
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM