Martin Buzna Kultúra

Tanečné rytmy prilákajú do Ružomberka stovky návštevníkov

O necelé dva týždne sa ružomberská Športová hala Koniareň stane centrom súťažného tanca na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Tanečné rytmy prilákajú do Ružomberka stovky návštevníkov
Zdroj: TŠ Maestro

O zisk najlepšieho umiestnenia v štandardných a latinsko – amerických tancoch budú v sobotu 23. septembra 2017 medzi sebou bojovať najlepšie tanečné páry na medzinárodnej súťaži Ružomberok Open a na Pohári primátora mesta Ružomberok. V 17 tanečných kategóriách by sa mali predstaviť tanečné páry zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny, Rumunska a z Talianska.

„Tento ročník je pre nás výnimočný tým, že po dlhých rokoch sa v Ružomberku neuskutoční Slovenský pohár. Atraktivitu tohtoročnému podujatiu vnesie aj väčší počet juniorských kategórií a ružomberská hudobná skupina RK jazz band, ktorá bude tanečné páry hudobne sprevádzať nie len počas galaprogramu, ale aj v mladších kategóriách. Okrem toho sme si pre návštevníkov pripravili lákavú tombolu, ktorou je automobil s plnou nádržou na víkend,“ informoval usporiadateľ súťaže, Róbert Szolnoki.

Foto: Martin Buzna / Zdroj: TŠ Maestro

Cieľom podujatia je podporiť tanečníkov v rozvíjaní ich talentu a taktiež ukázať verejnosti, čo v sebe ukrývajú spoločenské tance. Hlavní organizátori si na podujatí pripravili 17 súťažných kategórií, ktoré sa delia na dve hobby súťaže a pätnásť bodovacích súťaží. Diváci uvidia súťažiacich tancovať vo všetkých vekových kategóriách od detí cez juniorov, dospelých až po seniorov.

Ako doplnil Szolnoki: „Pre všetkých milovníkov tanca, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť osobne tejto súťaže sme si pripravili priamy prenos s našim partnerským tanečným portálom tancujeme.com.“

Okrem súťažiacich do Športovej haly Koniareň v Ružomberku každoročne zavíta okolo 3 000 návštevníkov z celého Slovenska. Hlavnými organizátormi akcie sú Tanečné štúdio Maestro Liptovský Mikuláš a mesto Ružomberok.

Foto: Martin Buzna / Zdroj: TŠ Maestro
Zdroj: TŠ Maestro
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM