Jozef Milan Rôzne

Tankodrom na Smrekovicu sa bude opravovať. Koľko kilometrov vyjde za 130 tisíc EUR?

Na júnovom výjazdovom rokovaní v Ružomberku odklepla Vláda SR čiastku 100.tisíc € na opravu cesty na Smrekovicu. Spoločnosť HOREZZA, ktorá tam prevádzkuje hotelovo-rekreačné zariadenie, pridá ďalších 30.tisíc €. Prebiehajúca súťaž ukáže, aký dlhý úsek cesty sa bude dať za túto sumu opraviť.

Ilustračný obrázok k článku Tankodrom na Smrekovicu sa bude opravovať. Koľko kilometrov vyjde za 130 tisíc EUR?
Foto: Jozef Milan

Deväťkilometrový úsek cesty na Smrekovicu dáva v posledných rokoch osobným vozidlám poriadne zabrať. V niektorých úsekoch pripomína skôr vojenské cvičisko. Ako uviedol portál liptov.sme.sk, prvé dva kilometre sú vo vlastníctve mesta Ružomberok, zvyšok patrí ministerstvu obrany. Radnica svoj úsek priebežne udržiava, zvyšok potrebuje nevyhnutne opravu.

Na rekonštrukciu cesty je k dispozícii pevná suma

Bývalý vojenský priestor s ubytovacími kapacitami na Smrekovici nesie v súčasnosti názov Horský hotel Granit Smrekovica a prevádzkuje ho akciová spoločnosť HOREZZA, ktorej jediným akcionárom je Ministerstvo obrany SR. „Z prostriedkov Úradu vlády SR sme dostali finančný príspevok vo výške 100-tisíc eur na zvyšnú časť od druhého kilometra, ktorá patrí ministerstvu. K tejto čiastke prispela ešte spoločnosť Horezza, a. s., čiastkou 30-tisíc eur,“ povedal Pavol Dobrodej, vedúci oddelenia investícií a komunálnych služieb na ružomberskom mestskom úrade.

Aký dlhý úsek sa opraví?

Na opravu zhruba sedemkilometrového úseku vypísalo mesto verejné obstarávanie. Rozhodujúca pre dĺžku úseku, ktorý sa bude opravovať, bude cena, ktorú víťazná firma ponúkne za opravu jedného metra štvorcového. „Úspešného uchádzača by sme mali vedieť do konca mesiaca,“ dodal Pavol Dobrodej. Vysúťaženú časť komunikácie by mala víťazná firma opraviť do dvoch týždňov od podpisu zmluvy o diele.

Zdroj: liptov.sme.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM