Krimi

Tínedžer (17) bol hrdinom, pokiaľ sa nezjavili policajti. Potom vzal nohy na plecia...

Napriek chladnejším večerom sa aj v tomto období hliadky mestskej polície stretávajú s požívaním alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach. "Aj tí naši píjavali, aj my píjať budeme, aj tí naši ..." bude zrejme platiť navždy.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžer (17) bol hrdinom, pokiaľ sa nezjavili policajti. Potom vzal nohy na plecia...
Zdroj: TASR

Neúprosné oko kamery

V piatok 23. októbra si hneď na začiatku nočnej zmeny operačný príslušník všimol na kamerovom systéme skupinu mladých ľudí v pešej zóne na ulici Mostová. Sedel tam aj jeden mladík, ktorý si otvoril fľašu s alkoholom, a ten začal popíjať. Keď mladý muž zbadal prichádzajúcu hliadku, začal pred ňou utekať. Po krátkej naháňačke sa mestskí policajti dozvedeli aj dôvod. Mladík mal totiž iba 17 rokov. Pri dychovej skúške mu bolo namerané takmer jedno promile. Keďže išlo o mladistvú osobu, tak mu mestskí policajti mohli uložiť pokutu za požívanie alkoholu na verejnosti iba v polovičnej výš­ke.

Dospelý častoval mladistvých

V ten istý večer preverovali mestskí policajti aj telefonické oznámenie, že v jednom podniku požívajú alkohol mladistvé osoby. Oznámenie podala obsluha prevádzky. Po príchode hliadky sa policajti dozvedeli, že ako si mladiství vypočuli telefonát na mestskú políciu, tak z podniku odišli. Na mieste sa však stále nachádzal muž, ktorý si alkohol objednával a následne im ho podával. Išlo o 21-ročného Ružomberčana, ktorý sa na základe svedeckých výpovedí ku skutku priznal. Za priestupok na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami bol vyriešený na mieste v blokovom konaní.

Veselý život študentský

V pondelok 26. októbra v noci počula hliadka krik a spev na ulici Scota-Viatora v Políku. To sa pred polnocou skupina ôsmich študentov vybrala zabaviť do mesta. Po ceste však boli veľmi hluční a navyše niektorí z nich požívali alkohol. Mestskí policajti „rozdali“ na mieste šesť blokových pokút, v dvoch prípadoch študentov napomenuli.

Mrázik na perách nevadí

V utorok 27. októbra vo večerných hodinách sa hliadka prechádzala Námestím A. Hlinku. Na lavičke si všimla sedieť dvoch mladých mužov, ktorí požívali alkohol. Takto si dlhý jesenný večer krátili dvaja vysokoškoláci. S prihliadnutím na to, že ešte nie sú zárobkovo činní, im boli uložené blokové pokuty po 10 eur.

Zdroj: MsP, Roman Jankovič

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM