Futbal

Tomáš Ďubek v Ružomberku končí! Kapitánom tímu bude Lukáš Greššák

Futbalisti MFK Ružomberok vstúpia do sezóny 2014/15 Fortuna ligy už bez svojho dlhoročného kapitána Tomáša Ďubeka. Staronovou trénerskou dvojicou sa stal tandem Ladislav Šimčo - Anton Šoltis, ktorí sa pod Čebrať vrátili po jednoročnej pauze.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Ďubek v Ružomberku končí! Kapitánom tímu bude Lukáš Greššák
Zdroj: Dnes24.sk

„Príprava bola štandardná, štvortýždňová, no pre nás, keďže v mužstve došlo k výraznej obmene, až príliš krátka,“ povedal v úvode utorkovej tlačovej konferencie hlavný kouč Šimčo. Z vlaňajšieho kádra zatiaľ odišlo päť hráčov, z toho štyrom sa skončili zmluvy. Piatym odchádzajúcim je Ďubek, ktorý prestúpil do Slovana Liberec. V riešení sú ešte odchody Štefana Zošáka, Filipa Serečina a Leandre Tawambu. Na druhej strane na prestup prišiel stredopoliar Boris Turčák zo Slovana Bratislava a na hosťovanie brankár Matej Šavol z Tatrana Liptovský Mikuláš. Novým kapitánom Liptákov sa stal Lukáš Greššák. „Dúfam, že budem tou správnou predĺženou rukou trénera a zároveň nápomocný chlapcom,“ uviedol 25-ročný nový šéf šatne.

Mužstvo bez cieľa (?)

Vlani na začiatku novej sezóny sa skloňovali najvyššie ambície a to štart v Európskej lige, teraz pred mužstvom konkrétny cieľ nie je vytýčený. „Hlavnou úlohou je zabudovať čo najväčší počet mladých hráčov do tímu. Určite by sme nechceli hrať o záchranu, bolo by dobré, ak by sme sa pohybovali niekde v strede tabuľky, aby nebol vyvíjaný zbytočný psychický tlak na hráčov,“ naznačil ambície Ružomberčanov generálny riaditeľ klubu Ľubomír Golis. ktorý odmietol povedať, alý bude rozpočet klubu s tým, že bude nižší ako v uplynulom ročníku.

Káder MFK Ružomberok

  • brankári: Koníček, Lešňovský, Šavol
  • hráči v poli: Kružliak, Grešák, Lovás, Ondrek, Práznovský, Nosek, Tawamba, Ferenčík, Almaský, Gerát, Nagy, Vavrík, Lupták, Turčák, Bartoš, Kotora, Zreľák
  • odchody: Nikolič, Kováč, Maslo, Adamovič, Ďubek
  • príchody: Turčák (Slovan Bratislava), Šavol (Tatran Liptovský Mikuláš – hosťovanie)

foto: mfkruzomberok.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM