Ivana Milanová Správy

TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: prehľad toho najčítanejšieho z Ružomberka

Za sedem dní sme priniesli viacero zaujímavých tém z nášho mesta. V posledný deň ponúkame prehľad najklikanejších článkov, ktoré vás najviac oslovili.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: prehľad toho najčítanejšieho z Ružomberka
Zdroj: Dnes24.sk

1. Liptovské dni matky

V najväčšej obci liptovského regiónu – Liptovských Sliačoch prebiehal tento víkend, po trojročnej prestávke, folklórny festival v zrekonštruovanom amfiteátri v Pažitiach. V obrazoch na našej stránke nájdete fotogalériu zo sobotňajšieho otvorenia. Predstavili sa spevácke skupiny a ľudové hudby z nášho regiónu. GALÉRIA

Program podujatia ste našli v tomto najčítanejšom príspevku: POZVÁNKA: na XI. Liptovské dni matky

2. Dom naopak

Hneď na začiatku týždňa sme Vám priniesli tému o turistickej atrakcii pri Liptovskej Mare, dome postavenom naopak. Autor chcel jeho prevrátením na strechu vyjadriť neistotu a nestabilitu nielen Liptovského Mikuláša, ale aj celej našej krajiny.

Kedy je možné tento dom „hore nohami“ navštíviť sa dozviete tu: KURIOZITA DŇA: Liptovská atrakcia zrkadlí podnikanie po slovensky

3. Prší, prší len sa leje

Túto detskú pesničku sme si mohli spievať snáď celý minulý týždeň. Počasie nás na celom Slovensku nepotešilo a ani Ružomberok búrky neobišli. Lejaky potrápili naše ulice a na viacerých miestach sa hromadila voda, ktorá nemala kam odtekať. Museli zasahovať hasiči so svojou technikou.

V tomto článku o výjazdoch hasičov nájdete aj video zo zaplavenej Poľnej ulice: Hasiči mali včera po lejaku plné ruky práce: Kde všade zasahovali? (VIDEO)

4. Pravidlá ako prežiť búrku bez ujmy na zdraví

Ako predposledný sa umiestnil v našom rebríčku článok s radami čo robiť a čo radšej nerobiť keď útočia blesky a hromy. Ročne zomrú na následok zasiahnutia bleskom tisíce ľudí.

Viete, čo treba urobiť, aby ste sa nestali ďalšou obeťou? Blesky a hromy opäť útočia na Slovensko. TOP 10 základných pravidiel ako prežiť búrku

5. Výstrahy SHMÚ

Odborníci zo slovenského hydrometeorolo­gického ústavu varovali niekoľko dní za sebou výstrahou 1. stupňa ružomberský okres pred intenzívnymi lejakmi s možnosťou padania krúp. Dúfajme, že tento týždeň nás už také „príjemné“ správy o počasí nečakajú.

O vrtochoch podnebia sme informovali v tomto článku: Výstraha, Ružomberok má zasiahnuť divoké počasie: Očakávajú sa silné búrky aj krupobitie!

Môže vás zaujímať:

V Ružomberku nemá vandalizmus koniec: Naposledy si to odniesli tieto schody

Ružomberskí hasiči ratovali na diaľnici D1 prevrátené auto v rýchlom pruhu

XI. LIPTOVSKÉ DNI MATKY
22
Galéria
Foto: Ivana Milanová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM