Michal Paška Krimi

Tragédia nemá nič spoločné s podujatím na letisku

AKTUALIZOVANÉ! Na poli vedľa letiska v Liskovej v nedeľu popoludní havarovalo lietadlo, v ktorom zahynuli dvaja ľudia. Na letisku prebiehal zhodou okolností deň otvorených dverí Krídla nad Liptovom. DNES prinesieme ROZHOVOR s riaditeľom Aeroklubu Ma

Letecké nešťastie, pri ktorom dnes na letisku v Liskovej v okrese Ružomberok zahynuli dvaja ľudia, sa nestalo počas leteckého dňa. „U nás sa žiadny letecký deň nekonal. My sme nelietali. V minulosti sme letecké dni robili, teraz na to nemáme peniaze. Lietadlo odštartovalo, urobilo zákrutu a spadlo do poľa za letiskom,“ povedal pre našu 24-ku riaditeľ Aeroklubu Ružomberok Marián Turan. Zdôraznil, že v prípade poľského lietadla išlo o individuálny let, ktorý podliehal bežnému letovému režimu.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová potvrdila, že nešťastie si vyžiadalo dve obete a ide o manželský pár z Poľska, vek obetí zatiaľ nie je známy.

(pôvodná správa) -Dvoch mŕtvych si vyžiadal pád ultraľahkého lietadla na poli vedľa letiska pri Liskovej, kde zhodou okolností prebiehal deň otvorených dverí s názvom Krídla nad Liptovom. K nešťastiu došlo dnes krátko po pol jednej popoludní.

**Podľa našich informácií ide o manželský pár z Poľska, ktorý včera pristál na letisku v Liskovej a strávil jeden deň a noc na ich obdivovanom Liptove (najskôr v Bešeňovej). Dnes chcel odletieť domov. Ich lietadlo však nabralo po štarte nízku výšku, pilot pravdepodobne nezvládol otočku a po pár minútach sa zrútil na zem niekoľko desiatok metrov od hlavnej budovy letiska do poľa. Po dotyku so zemou lietadlo vzbĺklo. **

Fotogaléria miesta nešťastia – Ružomberok24.

RK letec.nehoda
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM