Krimi

Traja podgurážení mladíci sa pobili so smetnými košmi. Šestnásťročný mal v dychu 2,42 promile!

Oznámenie, že priamo po vozovke Bystrickej cesty sa pohybujú traja mladíci, ktorí vykrikujú a kopú do smetných košov, prevzal operačný príslušník mestskej polície v pondelok 22. júna. Vyslaná motohliadka na mieste našla tri podozrivé osoby, ktoré zodpovedali popisu.

Ilustračný obrázok k článku Traja podgurážení mladíci sa pobili so smetnými košmi. Šestnásťročný mal v dychu 2,42 promile!
Foto: Jozef Milan

Napriek tomu, že už bolo takmer desať hodín večer, dvaja z trojice mladíkov boli vyzlečení do pol pása. Prečo sa pohybujú po vozovke hlavného ťahu na Banskú Bystricu neuviedli, odmietli predložiť aj doklady totožnosti. Z tohto dôvodu všetkých troch hliadka predviedla na útvar mestskej polície. „Tu mestskí policajti zistili, že ide o troch Ružomberčanov, jedného 19-ročného a dvoch mladistvých chlapcov. Keďže javili známky požitia alkoholu, boli podrobení orientačnej dychovej skúške. V obidvoch prípadoch bola skúška pozitívna, mladší, ešte len 16-ročný chlapec, mal v dychu 2,42 promile, jeho o rok starší kamarát o niečo menej – 2,35 promile,“ informoval Roman Jankovič, preventista MsP.

Hliadka šla ešte späť na miesto zistiť, či neboli poškodené odpadkové koše a iné verejnoprospešné zariadenia. Vecou sa zaoberá poverený príslušník mestskej polície, ktorý po objasnení priestupku a správneho deliktu vec oznámi príslušnému správnemu orgánu.

Zdroj: MsP RK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM