Slávka Kellová Rôzne

Traja zamrznutí sa predvedú: Búrky, chlad aj krúpy!

Zamrznutí muži cez víkend potvrdia svoju povesť! Kým v týchto dňoch čelíme poriadnym horúčavám, už počas dní oddychu sa počasie zmení. Zavíta k nám chladný vzduch, ktorý môže urobiť rázny škrt víkendovým plánom aj oslave Dňa matiek.

Celé dni horúčavy a zrazu poriadny teplotný pád. Toto nás čaká v najbližších dňoch. Zmena sa prejaví už v piatok v noci. Od západu môže na západe s pribúdajúcej oblačnosti spŕchnuť. Nočná teplota vystúpi na 16 až 11 stupňov. V sobotu bude cez strednú Európu smerovať na východ zvlnený front.

[blockquote]Na mnohých miestach zaprší, môžu sa vyskytnúť aj búrky s krúpami. Cez deň sa teplota vyšplhá na 15 až 20 stupňov Celzia, na juhu stredného a v južnej polovici východného Slovenska na 21 až 25 stupňov. Fúkať bude severozápadný až severný vietor 4 až 9, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (15 až 30, nárazy 55 km/h).[/bloc­kquote] Studený vzduch tvoriaci sa na prednej strane tlakovej výše nad kanálom La Manche, ovplyvní počasie v nedeľu. V noci bude prevažne oblačno a spočiatku na východe ešte miestami slabý dážď. Nočná teplota vystúpi na 9 až 4 stupne Celzia, v horských dolinách najmä na Kysuciach, Orave a Liptove len okolo 2 stupne.

Pri veternom polooblačnom počasí teplomer v nedeľu ukáže len 14 až 19 stupňov, na severe sa ručička teplomera dostane najviac na 12 stupňov. Vo výške nad 1200 m sa môžu vyskytnúť aj snehové prehánky.

[color=#ff0000]­[size=18]AKTU­ÁLNY VÝVOJ POČASIA V RUŽOMBERKU A OKOLÍ [link=http://www­.ruzomberok24­.sk/weather.php]NÁJ­DETE TU![/link][/si­ze][/color]

ruzomberok24/web­noviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM