Rôzne

Trápi vás neporiadok okolo kontajnerov pred bytovkou? Použite CITY MONITOR a sledujte vybavenie vášho podnetu

Mesto Ružomberok sa zapojilo do projektu City monitor, ktorý beží na Slovensku už od roku 2013. Prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo webovej stránky projektu môžete nahlasovať podnety a posielať návrhy na zlepšenie fungovania samosprávy.

Ilustračný obrázok k článku Trápi vás neporiadok okolo kontajnerov pred bytovkou? Použite CITY MONITOR a sledujte vybavenie vášho podnetu
Foto: Jozef Milan

„Ružomberská radnica sa rozhodla zapojiť do projektu City monitor, pretože si uvedomuje, že podnety od obyvateľov, ktorí v meste žijú, sú dôležité a reálne môžu pomôcť meniť aj naše k lepšiemu,“ povedal asistent primátora Michal Praženica. Všetky nahlásené podnety sa automaticky zobrazujú zamestnancom radnice. Navyše, ten, kto podnet odošle, môže aktuálne sledovať stav riešenia a kedykoľvek naň reagovať priamo cez mobilný telefón.

Pomôžte zlepšiť svoje mesto

„Problémy, ktoré si Ružomberčania všimnú v meste, je možné nahlásiť aj priamo cez internetovú stránku citymonitor.sk. Aplikáciu je možné si stiahnuť zadarmo. Popis podnetu umožňuje pripojiť aj fotografiu a GPS súradnice miesta, kde sa problém vyskytol,“ popisuje postup Martin Žabenský z referátu IT mestského úradu.

Oblasti, v rámci ktorých je možné podnet nahlásiť, je viacero. Napríklad stav ciest či chodníkov, čierne skládky, dopravné značenie, nebezpečný terén, osvetlenie, parkovanie či verejná zeleň. Všetky potrebné informácie, ako aj podrobný a jednoduchý návod na používanie aplikácie, nájdete na stránke citymonitor.sk.

City monitor Ružomberok
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM