Futbal

Tréner Galád: Víťazstvo nad DAC je zo všetkých našich jarných najcennejšie

MFK Ružomberok naplno bodoval aj v ďalšom domácom zápase s DAC Dunajská Streda, keď ešte v 70. minúte prehrával o jeden gól. Pre domáceho kouča to bol ten najkrajší darček ku jeho včerajším narodeninám.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Galád: Víťazstvo nad DAC je zo všetkých našich jarných najcennejšie
Foto: Jozef Milan

MFK Ružomberok – FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:1)

Góly: 71. Masaryk, 74. Janič – 19. Černák. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Rosa, Boszorád, Vavrík – Štepanovský, Turňa, Sarr, Peter Majerník, Ljubičič, 1927 divákov.

Ružomberok: M. Nikolič – Boszorád, Práznovský, Rosa, Dagbašjan – Nagy – Zošák (87. Lupták), Janič (82. Vavrík), Gerát, Lovás (46. Turčák) – Masaryk

Dunajská Streda: Polaček – Turňa, Michalík, Peter Majerník, Szabó – Ljubičič, Horváth (79. Sabler) – Štepanovský (62. Ujlaky), Sarr, Brašeň – Černák (69. Jurčo)

V 8. minúte si Boszorád šikovne spracoval Lovásovu prihrávku, pripravil si aj výbornú streleckú pozíciu, ale z dvanástich metrov napriahol iba nad. Hoci boli od začiatku aktívnejší domáci, ako blesk z čistého neba prišiel vedúci gól DAC. V 19. minúte padajúci Sarr stihol ešte posunúť loptu za ružomberskú obranu a osamotený Černák sa zoči–voči Nikoličovi nemýlil a pekne ho obstrelil – 0:1. V 31. minúte si domáci fanúšikovia poriadne vydýchli, keď Majerník hlavou po priamom kope tesne minul priestor medzi ružomberskými žrďami. Vzápätí na druhej strane z vnútra šestnástky z prvej zakončoval Masaryk, ale iba do stredu brány, kde stál Polaček.

Liptáci sa od úvodu druhého dejstva snažili o nátlakovú hru, ale už dlhší čas im finálna fáza škrípala. V 66. minúte najprv Masaryk vyhral vysoký súboj s Poláčkom a potom jeho strelu na bránkovej čiare vyrazil Michalík. V 71. minúte sa už ale Masaryk dočkal, keď po prudkom centri Turčáka zblízka vyrovnal. O tri minúty na to, po faule Majerníka na Turčáka, Liptáci mali výhodu priameho kopu a ten Janič zo 17 metrov parádne poslal k ľavej žrdi brány hostí – 2:1. Záver stretnutia mali už domáci pod kontrolou a zaknihovali ďalšie tri cenné body.

Ivan Galád, tréner Ružomberka: „Toto víťazstvo je zo všetkých našich jarných najcennejšie. Zdolali sme kvalitného súpera a tak, ako sme si predstavovali. Vedeli sme, že po 70. minútach budeme mať priestor na to, aby sme zápas rozhodli. Bol to asi najkrajší darček, ktorý mi hráči dali k včerajším narodeninám. Celý týždeň sme hovorili, že začne sa hrať v 70. minúte a dovtedy sme chceli, aby bola remíza. Poznali sme program DAC, má ambíciu hrať finále pohára. Vedeli sme, že v tom čase môžeme rozhodnúť.“

Tomislav Marič, tréner Dunajskej Stredy: „Gratulujem Ružomberku k víťazstvu. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, pretože Ružomberok má mužstvo, ktoré do každého zápasu vloží veľa energie a je nebezpečné vpredu. Do 70. minúty sme hrali veľmi dobre, potom nám už trochu chýbali sily, ktoré hráči stratili v predchádzajúcich dvoch stretnutiach, v pohárovom so Senicou a predtým v ťažkom ligovom s Trnavou. Po druhom inkasovanom góle mužstvo skúšalo všetko, snažilo sa aspoň vyrovnať. Lenže hlava chcela, no nohy už neposlúchali.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM