Jozef Milan Futbal

Tréner Ružomberka: Náš výkon bol v úvode trápny...

Futbalisti MFK Ružomberok prehrávali v Senici v polovici prvého polčasu o dva góly, čo sa ukázalo ako rozhodujúce.

FK Senica – MFK Ružomberok 2:0 (2:0) Góly: 16. Gorosito, 19. M. Ďurica. Rozhodoval: Fajčík, ŽK: Gorosito, Bolinha – Onyango, Kostelný, 1079 divákov.

Zostavy a striedania: FK Senica: Bolek – Wijlaars, Pavlík, Gorosito, Leal – Križko, Kóňa – Blackburn, Černý, Ďurica (83. Kapusta) – Diarrassouba (55. Bolinha, 78. Vilkovský) MFK Ružomberok: Hrdlička – Maslo, Kostelný, Nosek, Chovanec – Ďubek, Lásik – Markovič (39. Skalák), Hoferica (39. Poliaček), Onyango (63. Serečin) – Masaryk

V predohrávke 30. kola sa hral na Záhorí výborný futbal, najmä zo strany Záhorákov, ktorým v zostave chýbali vykartovaný Diviš a Strnad. Už v druhej minúte zakončoval presne Ďurica, na druhej Strane Onyango. Do vedenia mohli ísť Ružomberčania v 12. minúte. Po Ďubekovom rohu hlavičkoval Nosek, senický Bolek vytiahol na bránkovej čiare fantastický zákrok. Od 15. minúty sa do šance dostávali iba Seničania. Po priťuknutí Diarrassoubu pálil z voleja Blackburn, robinzonádou strelu zneškodnil Hrdlička. Po následnom rohovom kope a v skrumáži v päťke hostí Pavlík prihral loptu Gorositovi a ten už nemal problém skórovať. O tri minúty sa Seničania tešili opäť. Martin Ďurica využil zaváhanie stopérov hostí a technickou strelou k ľavej žrdi zvýšil vedenie Záhorákov. Do ďalších vyložených gólových príležitostí sa dostal Blackburn s Kóňom, no lopta si cestu do siete už nenašla.

V druhom dejstve sa Seničania zamerali na udržanie vedenia a šetrili už sily na utorňajšie finále Slovnaft Cup-u. Loptu mali prevažne na kopačkách Ružomberčania. V 65. minúte Seničan Križko opečiatkoval delovkou brvno hosťujúcej brány. Na druhej strane musel byť v pozornosti gólman Bolek, keď ho takmer prekonal vlastný spoluhráč Pavlík. Bolek loptu vyškriabal na rohový kop. O chvíľu zakončoval nebezpečne striedajúci Serečin mimo. V 77. minúte sa dostal do dobrej pozície hosťujúci kapitán Masaryk, jeho projektil však išiel tesne nad. Postupne sa na ihrisko v zostave Záhorákov dostali aj dvaja dorastenci Vilkovský (18 rokov) a Kapusta (16 rokov). Domáci Križko sa rozstrieľal, jeho ďalšiu ďalekonosnú delovku s problémami kryl brankár Hrdlička. Seničania zaslúžene zvíťazili a víťazne sa naladili pred finálovým zápasom Slovnaft Cup-u.

Stanislav Griga, tréner Senice: „Kým súperovi vstup do stretnutia nevyšiel, my sme hrali veľmi dobre. Okrem dvoch gólov sme si vypracovali ďalšie dve šance, ktoré nevyužili Kóňa a Blackburn. Po tridsiatich minútach sme poľavili v aktivite. V druhej časti sme iniciatívu prenechali súperovi, ale do šancí sme ho nepustili. Hráči už akoby boli mysľami v Bardejove.“ Aleš Křeček, tréner Ružomberka: „Nechápem vstup mojich hráčov do zápasu. Odkedy som pri mužstve, bol to ich najhorší začiatok stretnutia. Na zápas sme sa zodpovedne pripravili, myslel som si, že budeme hrať kvalitnejšie. Náš výkon bol v úvode stretnutia doslova "trápny“. Po našich individuálnych chybách sme prehrávali už v 18. minúte dvojgólovým rozdielom. Proti takému kvalitnému a organizovanému tímu, aký má Senica, sa nám to už nepodarilo otočiť."

Zdroj:tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM