Jozef Milan Basketbal

Trénerka Iveta Bieliková: Máme málo mládežníckych tímov

Mestský basketbalový klub Ružomberok má v tejto sezóne - okrem prípraviek - osem mládežníckych tímov, ktoré hrajú rôzne súťaže. Dva z nich odohrali počas víkendu po dva zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Trénerka Iveta Bieliková: Máme málo mládežníckych tímov
Foto: Jozef Milan

Sobota

Staršie žiačky

MBK Ružomberok – Union Košice 122:27 (52:15) Body: MBK Rbk – Adamčová 28, Beľušová 18, Csiffáryová 16 Union KE – Bečková 4, Myjavcová 4

Mladšie žiačky B

Detva – MBK B. Lipt. Sliače, prvý zápas 48:26; druhý zápas 48:20

Nedeľa

Staršie žiačky

MBK Ružomberok – Dannax Košice 79:51 (45:16) Body: Mbk Rbk – Csiffáryová 15, Jarinová 13, Beľušová 10, Vyšná 10 Dannax KE – Kopkášová 9, Gómóriová 9

Cez polčas sobotňajšieho zápasu sme sa zhovárali s trénerkou starších žiačok Ivetou Bielikovou.

Vaše dievčatá zatiaľ priam valcujú svoje súperky… Je začiatok sezóny, takže hra ešte nie je podľa mojich predstáv. Zdá sa ale, že tento ročník 1998 (mám tri 99-tky) sa celkom dobre poskladal. Ak dokážu dievky na sebe pracovať, možno by sme mohli v budúcnosti vidieť ružomberské odchovankyne v najvyššej súťaži. Dúfam, že je to cieľom klubu.

Ktorý tím je vašim najväčším súperom v súťaži? Neviem to vlastne ani povedať, lebo teraz ako staršie žiačky sme začali hrať celoslovenskú súťaž. Dostali sme sa do východnej skupiny a toto sú prvé konfrontácie.

Má MBK dosť dievčat v mládežníckych tímoch? Ja si myslím, že nemáme. Snažím sa aj novému prezidentovi klubu (viceprimátor Stanislav Bella – pozn. red.) vysvetliť, že treba nastaviť novú koncepciu klubu so zameraním na mládež. Za mojich čias, keď som bola vrcholovou športovkyňou, sme mali 16 mládežníckych tímov. Vynásobte si krát 15, tak to bola masa. Rozumiem, že sa za poslednú dobu zmenil aj životný štýl mladých. Každopádne aj p.Smolekom máme koncepciu – ako sa hovorí – na rozbehnutie mládeže; aby bol ďaleko väčší výber, tým viacej talentov a väčšia pravdepodobnosť úspechu.

Trénerka Iveta Bieliková: Máme málo mládežníckych tímov
11
Galéria
Foto: Jozef Milan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM